Kiska vyzval ľudí, aby prišli voliť, prezident musí mať silný mandát

Prezident Andrej Kiska v sobotu odovzdal svoj voličský hlas so svojou manželkou tradične v Poprade. V rozhovore s novinármi vyzval ľudí, aby prišli voliť, pretože nová hlava štátu musí mať silný mandát. Verím, že ľudia si nájdu čas a prídu voliť, aj keď je dnes krásny jarný deň. Čím viac voličov príde a odovzdá svoj hlas novému prezidentovi, tým silnejší mandát bude mať, zdôraznil Kiska.

30.03.2019 12:04
prezidentské voľby, andrej kiska Foto: ,
Prezident SR Andrej Kiska počas volebného aktu v budove Mestského úradu v Poprade.
debata (6)

Základnou úlohou prezidenta je podľa neho apelovať na zodpovedných, aby prinášali riešenia a ukazovali ľuďom hmatateľné výsledky. Konštatoval, že mnohí občania Slovenska volili v prvom kole extrémizmus, avšak často nie preto, že sú sami extrémisti. Je to akýsi vzdor, povedal Kiska. Zároveň požiadal tých voličov, ktorých kandidáti sa nedostali do druhého kola a možno uvažujú, či vôbec ísť v druhom kole voliť, aby prišli k urnám.

Počas tohto víkendu by sa mali Slováci dozvedieť meno jeho nástupcu. Dosluhujúci prezident však nostalgiu necíti. Určite si kladiem veľké výzvy a chcem pomôcť našej krajine. Takže pre mňa sa veľmi rýchlo otvára ďalšia kapitola môjho života. Vidíme, čo sa deje na vnútropolitickej scéne, vychádzajú stále nové a nové informácie okolo Kočnera a nový prezident alebo prezidentka nebude v jednoduchej pozícii, konštatoval Kiska, ktorý verí, že ľudia si v sobotu vyberú správne.

Súčasná hlava štátu má pred sebou ešte dva a pol mesiaca vo funkcii a počas tohto obdobia ho čakajú aj rozlúčkové zahraničné návštevy Poľska, Nemecka, Maďarska a Českej republiky.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #prezidentské voľby 2019