Čaputová: Beriem to s veľkým rešpektom, na výsledok som zvedavá

Kandidátka na prezidentku v druhom kole volieb Zuzana Čaputová vníma voľby s veľkým rešpektom a je úprimne zvedavá na ich výsledok. Vyhlásila to po tom, čo v meste Pezinok odvolila spolu so svojimi dcérami a partnerom.

30.03.2019 16:42
volby čaputová Foto: ,
Na snímke vľavo kandidátka na prezidentku SR Zuzana Čaputová s partnerom Petrom Konečným a dcérami vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky počas druhého kola prezidentských volieb.
debata (17)

Keďže sa pomer voličských hlasov rozdeľuje medzi dvoch kandidátov, očakáva tesnejší výsledok. „Som rada, že máme za sebou kampaň, ktorá trvala v mojom prípade desať mesiacov, a ostatné je na ľuďoch, ako sa rozhodli,“ povedala Čaputová.

Svoju prezidentskú kampaň berie ako intenzívnu cestu, ktorá trvala dlhé mesiace. „Posledné týždne boli mimoriadne náročné. Súčasťou toho je aj únava,“ skonštatovala. Volebný deň strávi ešte s rodinou a večer sa presunie do Bratislavy na volebnú noc. Oproti prvému kolu to bude podľa nej väčšie stretnutie s jej tímom, podporovateľmi i dobrovoľníkmi. „Pozvali sme ľudí z celého Slovenska. Chceli sme si uctiť všetko, čo urobili pre kampaň,“ povedala. Ako podotkla, nepozývali primárne politikov.

Čaputová tvrdí, že každé voľby sú dôležité, a tak je to aj v prípade voľby hlavy štátu. „Je to príležitosť raz za čas vyjadriť svoj názor,“ vyhlásila.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2019 #Zuzana Čaputová