Starosta Luníka IX mobilizoval ľudí cez sociálne siete a SMS správy

Obyvatelia Luníka IX v Košiciach zostali aj v druhom kole prezidentských volieb doma a členovia okrskových komisii sa počas celého dňa medzi sebou rozprávali, čítali knihy a čakali aspoň na jedného voliča.

30.03.2019 19:03
prezidentské voľby 2019, Luník IX, Marcel Šaňa Foto: ,
Starosta košickej mestskej časti Luník IX Marcel Šaňa počas celého týždňa, ako aj v deň volieb mobilizoval obyvateľov sídliska prostredníctvom miestneho rozhlasu, ale aj viacerých sociálnych sieti, aby sa zúčastnili volieb.
debata

„Priebeh volieb je pokojný, nedošlo k žiadnemu narušeniu verejného poriadku," uviedol Ján Veselý, predseda okrskovej volebnej komisie číslo 1. Aj v susednej miestnosti bola situácia rovnaká a slová kolegu potvrdila tamojšia predsedníčka Monika Čekanová.

Niektorí z členov komisie sa zhodli, že možno ešte príde viac ľudí až po ôsmej hodine, ale nepredpokladali, že by to bolo veľké množstvo.

„Môžeme počet rátať v desiatkach ľudí, možno prekročíme stovku dokopy za obe komisie,“ poznamenala jedna z členiek komisie a už teraz má obavy, ako to bude pri eurovoľbách.

Jedna z mála, ktorá prišla voliť, bola Darina Berková: „“Žiaľ, v prvom kole som voliť nemohla ísť, ale teraz som prišla. Snažím sa zúčastňovať volieb pravidelne, vopred som už bola rozhodnutá, komu dám hlas.“

Tesne po pol šiestej popoludní odvolil aj starosta mestskej časti Marcel Šaňa, ktorý počas celého týždňa, ako aj dnes mobilizoval obyvateľov sídliska prostredníctvom miestneho rozhlasu, ale aj viacerých sociálnych sieti, aby sa zúčastnili volieb.

Starosta košickej mestskej časti Luník IX... Foto: Pravda, Robo Hakl
prezidentské voľby 2019, Luník IX Starosta košickej mestskej časti Luník IX Marcel Šaňa pozýval spoluobčanov na voľby aj hromadnou esemeskou.

„Napísal som, že sa v sobotu koná druhé kolo volieb a kedy sa volebné miestnosti otvárajú a zatvárajú,“ uviedol Šaňa, ktorý chcel takto zvýšiť účasť ľudí vo voľbách, no veľa nádeje tomu nedával.

V prvom kole prezidentských volieb pred dvoma týždňami prišlo zo 4337 oprávnených voličov na Luníku IX voliť iba 123, čo predstavovalo 2,83 percenta. Znamenalo to však prekvapenie, pretože pri posledných voľbách to bolo iba 55 ľudí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Luník IX #prezidentské voľby 2019