Áder listom zablahoželal Čaputovej a pozval ju na návštevu Budapešti

Maďarský prezident János Áder zaslal Zuzane Čaputovej list, v ktorom jej zablahoželal k víťazstvu v sobotňajších slovenských prezidentských voľbách a pozval ju na návštevu Budapešti. Informovala o tom v utorok agentúra MTI.

02.04.2019 15:13
prezident, madarsko, kiska, ader Foto: ,
Maďarský prezident János Áder na návšteve Slovenska. Archívna foto.
debata

Áder vyjadril presvedčenie, že na Slovensku obsadí post hlavy štátu osoba, ktorá je odhodlaná rozvíjať vzájomné vzťahy Slovenskej republiky s Maďarskom i s krajinami celého regiónu. „Rád by som si s Vami vymenil názory na otázky udržateľnosti a ochrany životného prostredia, ktoré sú pre nás oboch také dôležité, ako aj na budúcnosť tohto regiónu a Európy,“ píše v liste maďarský prezident.

Najvyšší predstaviteľ maďarského štátu deklaroval záujem pokračovať s novou slovenskou prezidentkou v konštruktívnom dialógu, ktorý by mal poslúžiť ďalšiemu posilneniu vzájomnej dôvery, ale aj pomôcť k uspokojivému riešeniu doposiaľ otvorených otázok. „V tejto súvislosti ma napĺňa nádejou otvorenosť, ktorú prejavujete voči otázkam dôležitým pre národnostné menšiny,“ dodal Áder.

V závere maďarský prezident pozval Čaputovú na návštevu Budapešti, ktorej cieľom by mala byť diskusia o situácii maďarsko-slovenských vzťahov a o perspektíve vzájomnej spolupráce.

debata chyba
Viac na túto tému: #Budapešť #János Áder #prezidentské voľby 2019 #Zuzana Čaputová