Jurinovú pri obhajobe postu predsedníčky ŽSK podporí celá koalícia

Súčasnú predsedníčku Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eriku Jurinovú budú v jesenných spojených voľbách do samospráv obcí a krajov popri jej materskom hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti podporovať aj zvyšné tri strany zo súčasného vládneho štvorlístka. Informovala o tom na dnešnom tlačovom brífingu v Žiline.

22.08.2022 12:02
jurinová Foto: ,
Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová počas tlačovej konferencie na priehradnom múre Hričovskej priehrady pri príležitosti symbolického odovzdávania staveniska na výstavbu ďalšieho úseku Vážskej cyklotrasy medzi Horným Hričovom a Kotešovou.
debata (1)

Kým pri voľbách v roku 2017 podporovalo Jurinovú päť politických subjektov, aktuálne má podporu 11 strán a hnutí vrátane koaličných partnerov Sloboda a Solidarita, Sme rodina a Za ľudí. „V našom kraji počas uplynulých piatich rokov platilo, že sme sa nevybíjali na nepodstatných veciach a vždy sme hľadali pre náš kraj najlepšie riešenia. Som rada, že som pre pokračovanie získala širokú podporu jedenástich politických strán. Ak ide o pomoc pre ľudí, spájame sa pre dobrú myšlienku," vyhlásila Jurinová.

Predseda vlády SR Eduard Heger označil Jurinovú za človeka, ktorý dokáže ľudí počúvať a spájať. „Je to zároveň veľký bojovník, čo dokázala pri tvorbe vládnych stratégií a priorít. Pri reforme nemocníc či rozvoji dopravnej infraštruktúry neúnavne a s diplomatickou noblesou presadzovala záujmy Žilinského kraja," skonštatoval Heger.

Jurinová je vo funkcii predsedníčky ŽSK prvé volebné obdobie, vo voľbách v roku 2017 získala v konkurencii ďalších ôsmich kandidátov viac ako 43 percent hlasov a na županskej stoličke vystriedala Juraja Blanára.

Popri Jurinovej sú nateraz známi aj štyria ďalší záujemcovia o predsednícku stoličku v ŽSK. Kandidátom strany Hlas je Peter Slyško, strana Smer nominovala dvojnásobného žilinského primátora Igora Chomu a Kresťanskodemo­kratické hnutie súčasného podpredsedu ŽSK Igora Janckulíka. Kandidatúru ohlásil aj František Drozd za ĽSNS.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilinský samosprávny kraj #Erika Jurinová #spojené voľby 2022