Mazurek kandiduje na post župana Prešovského kraja

Prešovský samosprávny kraj má momentálne už tretieho kandidáta na funkciu župana.

25.08.2022 17:23
Milan Mazurek Foto:
Milan Mazurek
debata (18)

Je ním Milan Mazurek, 28-ročný poslanec Národnej rady Slovenskej republiky. Bol zvolený za politickú stranu Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko. Je členom Výboru NR SR pre európske záležitosti a Výboru NR SR pre sociálne veci. Momentálne je členom strany Republika.

„Prehnitosť štruktúr regionálnej politiky je tak veľká, že neexistuje priestor pre nekonečné a nikam nevedúce debaty. Jedinou možnosťou je pustiť sa do krajských volieb naplno a tieto zakorenené a neschopné štruktúry vymeniť s maximálnym nasadením. Preto idem do súboja o post predsedu Prešovského samosprávneho kraja! Už v ďalších dňoch sa dozviete všetko potrebné,“ oznámil M. Mazurek na sociálnej sieti.

Prešov Voľby2022 VÚC Majerský kandidatúra Čítajte aj Majerský opäť zabojuje o post predsedu PSK, Hlas podporil Kaliňáka

Jeho kandidatúru na sociálnej sieti ohlásil aj stranícky kolega Milan Uhrík, predseda hnutia Republika.

„So zmenou na Slovensku to myslíme vážne. Staré politické štruktúry sklamali a doviedli Slovensko na pokraj priepasti. Tzv. štandardní politici riešia len svoje hádky a korupčné škandály. Je naozaj najvyšší čas vymiesť to celé od základu a začať odznova, pekne zdola, z regiónov – s poctivou prácou pre Slovensko a jeho občanov. Je mi cťou oznámiť, že na predsedu Prešovského samosprávneho kraja bude za hnutie Republika kandidovať Milan Mazurek. Šikovný mladý politik, otec a kamarát, ktorý sa nebojí bojovať za pravdu aj zoči-voči arogancii štátnej moci.“

Vo svojom statuse podotkol, že o M. Mazurekovi popísali masmédiá veľa klamstiev, a veľa ich ešte určite popíšu, pretože nerieši to, čo chcú počuť novinári, ale to, čo naozaj trápi ľudí.

M. Mazurek bol už v minulosti odsúdený za hanlivé výroky s rasistickým charakterom na adresu rómskeho etnika, ktoré odvysielali v októbri 2016 v Rádiu Frontinus. Neskôr nasledovali viaceré stíhania napríklad vo veci podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti po útoku vo Vrútkach. Posledný spor viedol s lekárom Petrom Sabakom.

Okrem Milana Mazureka sa za predsedu Prešovského samosprávneho kraja snaží opäť zabojovať aj terajší župan Milan Majerský. Je kandidátom Kresťanskodemo­kratického hnutia (KDH), ktorého je predsedom, podporujú ho i strany Za ľudí, Sloboda a Solidarita a hnutie Sme rodina. Uviedol to na pondelkovej tlačovej konferencii v Prešove. O hlasy voličov bude bojovať aj občiansky kandidát Michal Kaliňák, súčasný ústredný riaditeľ Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS).

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Prešovský kraj #kandidát na župana #spojené voľby 2022