Polícia prešetruje manipuláciu s hlasovacími lístkami v Chminianskych Jakubovanoch

Vo východoslovenskej obci Chminianske Jakubovany (okr. Prešov) na obecnom úrade niekto manipuloval s hlasovacími lístkami určenými na spojené župné a komunálne voľby. Na problém upozornila TV Markíza.

28.10.2022 16:51
Chminianske Jakubovany Foto: ,
Obec Chminianske Jakubovany v okrese Prešov
debata (5)

Do obce ich doviezli úradníci ešte v pondelok. Na druhý deň si pracovníčka úradu všimla, že jeden z balíčkov bol otvorený. Preto hneď zavolala policajtov. Tí problém oznámili predsedníčke okresnej volebnej komisie. Či niekto nejaké lístky vzal, sa určiť nedalo, keďže ich z tlačiarní dostali aj s určitou rezervou.

„Polícia prijala trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu marenia prípravy a priebehu volieb a referenda a vykonáva všetky úkony k objasneniu skutku,“ uviedol pre televíziu krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Všetky lístky z obce zobrali na prešovský okresný úrad, kde ich špeciálne označia. Upravené lístky dovezú do obce hodinu pred otvorením volebných miestností.

Obec Chminianske Jakubovany, v ktorej žije necelých 3-tisíc obyvateľov a väčšina patrí do rómskej komunity, vedie zastupujúci starosta, ktorý nastúpil do funkcie v marci tohto roka, keď zvolený starosta zomrel na kovid. O post starostu momentálne zabojuje 5 kandidátov a 33 Chminiančanov chce byť poslancom. Z nich si obyvatelia zvolia deviatich.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Prešovský kraj #Chminianske Jakubovany #spojené voľby 2022