Jasným víťazom v Košickom kraji sa stal Rastislav Trnka

Víťazom volieb do Košického samosprávneho kraja (KSK) sa stal doterajší predseda Rastislav Trnka (KDH, Aliancia, Starostovia a Nezávislí kandidáti, Šanca, DS).

30.10.2022 03:44
voľby 2022 Košický kraj Foto:
Županom Košického samosprávneho kraja bude aj naďalej Rastislav Trnka.
debata

Svoje víťazstvo ohlásil po spočítaní viac ako 80 percent hlasov. „Ďakujem Východniarom, ktorí prejavili dnešnou voľbou svoju vôľu a ukázali, akým smerom chcú, aby sa Košický kraj aj ďalej uberal,“ povedal novinárom. Jeho víťazstvo bolo presvedčivé, pretože získal viac ako 51 percent hlasov.

„Táto dôvera, ktorá bola vložená dnes do toho ďalšieho štvorročného mandátu, zaväzuje. Verím, že tie výsledky, ktoré sme dosahovali doteraz, budeme dosahovať aj naďalej a v ešte väčšom meradle. Beriem to naozaj s obrovskou vďakou a pokorou, a takýmto spôsobom sa aj budem snažiť nakladať s tým mandátom. Keďže to bude silný mandát, tak sa budeme snažiť zrealizovať aj silné projekty a vízie, o ktorých sme hovorili počas kampane,“ konštatoval s tým, že vo voľbách rozhodovali jeho dosiahnuté výsledky a vízie, ktoré predložil svojim voličom.

V závere poďakoval svojej mame, manželke a celému volebnému tímu. „Verím, že v ďalšom období nadviažeme dobrú spoluprácu aj s novými či pokračujúcimi primátormi z východu a dúfam, že budem mať, tak ako doteraz dobrú spoluprácu s poslancami krajského zastupiteľstva.

Druhý v poradí, so ziskom 15,09 percenta hlasov skončil Viliam Záhorčák (KDH, Aliancia, Starostovia a nezávislí, Šanca, DS).

odkaz
putak-volby-hladat
Kto vyhral voľby vo vašom meste, vo vašej obci?

Jednoducho a rýchlo si vyhľadajte, kto je u vás novým primátorom či starostom.

vyhľadať obec

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víťaz #župan #KSK #spojené voľby 2022