Jaroslav Polaček povedie Košice aj ďalšie štyri roky

Na výsledky primátorských volieb sa čakalo veľmi dlho. Plánovaný brífing kandidáta a terajšieho primátora Jaroslava Polačeka mal byť pred polnocou, ale výsledky neboli žiadne.

30.10.2022 03:46
voľby 2022 mesto Košice Foto:
Jaroslav Polaček čakal na výsledky volieb veľmi dlho.
debata

Po jednej hodine ráno sa však naraz „vyliali“ zo stránky štatistického úradu. Víťazom so ziskom viac ako 36 percent sa stal terajší primátor Jaroslav Polaček (KDH, SaS, Sme rodina, Nova, Aliancia, SRK, Dobrá voľba a Umiernení, OĽaNO, KÚ, Zmena zdola). Druhým v poradí so ziskom 21,22 percenta bol Milan Lesňák (Za ľudí).

VIDEO: Košického primátora Polačeka vyhadzovali do vzduchu.

Video

V jednej z košických reštaurácii vypukla vlna radosti. Víťaz volieb takmer všetkých vyobjímal a chvíľu si aj zalietal, keď ho chlapi začali vyhadzovať do vzduchu. Na začiatku svojho prejavu sa poďakoval svojmu tímu, ktorý bol niekoľko mesiacov s ním v teréne. „Aj pre zamestnancov je náročné, ak sa primátor rozhodne, že chce veci riešiť čestne a transparentne. Vždy existujú skratky, ale ja ich nepripúšťam a takto chcem aj ďalej pokračovať so svojimi kolegami,“ povedal v úvode.

zväčšiť Víťazom primátorských volieb v Košiciach sa... Foto: Jana Vargová
Voľby 2022 - mesto Košice Víťazom primátorských volieb v Košiciach sa stal Jaroslav Polaček. Na snímke s víťazným starostom z Luníka IX Marcelom Šaňom.

Uviedol, že počas ďalších štyroch rokov chce naplniť svojich sto projektov. „Verím, že o štyri roky to bude omnoho ľahšie, keď výsledky budú naozaj hmatateľné.“ Do minulosti sa už veľmi vracať nechcel ale povedal, že veľa vecí sa mu nepodarilo splniť. „Štyri krízy a aj tá vláda spôsobuje, že primátor druhého najväčšieho mesta nemá vo vláde partnerov. Verím, že sa ministerstvo regionálneho rozvoja rozhýbe, uvoľní mestu Košice všetky projekty, ktoré pani ministerka blokuje. Odkedy som jej spílil bilbord, ktorý bol nelegálny, odvtedy Košice nemá rada,“ posťažoval sa staronový primátor.

V závere uviedol, že nevidel ešte výsledky poslancov ale verí, že si mestské zastupiteľstvo zachová svoju kontinuitu a bude chcieť pokračovať vo všetkých projektoch, ktoré už v tomto čase mesto má.

odkaz
putak-volby-hladat
Kto vyhral voľby vo vašom meste, vo vašej obci?

Jednoducho a rýchlo si vyhľadajte kto je u vás novým primátorom či starostom.

vyhľadať obec

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víťaz #primátor Košíc #jaroslav polaček #spojené voľby 2022