Hattas zostáva primátorom Nitry, chce chrániť najslabších pred energetickou krízou

Marek Hattas oslavuje, pokračuje ako primátor mesta pod Zoborom. Potrebuje sa porozprávať s novým županom Branislavom Becíkom. Pripravuje pomoc pre ľudí, ktorých by mohla existenčne ohroziť energetická kríza.

30.10.2022 02:11
Marek Hattas, vitaz, nitra, primator, volby Foto: ,
Marek Hattas má za sebou tesné víťazstvo.
debata (1)

Aký je to pocit?

Úžasný. Prijímam to s maximálnou pokorou. Som veľmi rád, že obyvatelia nášho mesta mi dali dôveru viesť naše mesto ďalšie štyri roky.

Video
Hattas oslavuje, obhájil primátorský post

Čo urobíte ako úplne prvú vec?

Musíme si sadnúť s poslancami mestského zastupiteľstva, potrebujeme sa dohodnúť na kľúčových veciach, potrebujeme sa porozprávať s novým županom, aby sme si nastavili fungovanie. Máme tu veľmi veľa vecí, ktoré boli zo strany župy zanedbané. Bol by som rád, aby sme sa v týchto veciach pohli dopredu.

A ako teda hodnotíte zmenu na poste nitrianskeho župana?

Popravde, pána Becíka nepoznám osobne. To znamená, že sa s ním veľmi rád stretnem a pôjdeme pragmaticky po tých veciach, ktoré nás trápia. Pevne verím, že sa k tomu taktiež postaví pragmaticky a nájdeme spoločný kľúč a spoločné fungovanie tak, aby mali z toho naši obyvatelia čo najväčší úžitok.

Gratulácie u Mareka Hattasa. Foto: Andrej Barát, Pravda
Marek Hattas, Nitra, oslava, Gratulácie u Mareka Hattasa.

Čo budú najväčšie výzvy pre Nitru v najbližších štyroch rokoch?

Tie výzvy, ktoré tu sú, sú dané krízami, ktoré momentálne máme. Je tu energetická kríza, potrebujeme ďalej pokračovať v zatepľovaní naších škôl, škôlok, riešiť fotovoltiku, solárne panely. Ale riešime tu stále predsa aj klimatickú krízu. Čo znamená, že budeme veľa investovať do zelene, do starostlivosti o zeleň. Všetky kategórie nášho mesta potrebujeme rozvíjať, nemôže nám jedna zložka spať.

Aké konkrétne opatrenia urobíte pre to, aby ste zlepšili situáciu v súvislosti s krízou?

V prvom rade chceme nastaviť sociálny systém tak, aby ľudia nemali problémy dosiahnuť na potraviny alebo vedeli zvládať platiť za energie, potraviny, napríklad seniori. Tu potrebujeme zabrať. Či je to rozširovanie kuchýň. Dnes varíme a roznášame obedy pre viac ako tisíc klientov, túto službu môžeme rozšíriť. Rozšíriť môžeme aj služby potravinovej banky. Treba hľadieť najmä na tých najslabších, ktorých sa táto kríza dotkne najviac.

odkaz
putak-volby-hladat
Kto vyhral voľby vo vašom meste, vo vašej obci?

Jednoducho a rýchlo si vyhľadajte kto je u vás novým primátorom či starostom.

vyhľadať obec

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #Marek Hattas #spojené voľby 2022