Lietali konfety, ľudia kričali. Vallo obhájil svoj titul primátora hlavného mesta

Pozitívne emócie burácali centrálou Matúša Valla, keď oznámil, že vyhral druhý krát po sebe post primátora Bratislavy.

30.10.2022 02:48
Matúš Vallo Foto: ,
Matúš Vallo obhájil post primátora Bratislavy.
debata (4)

Vallovi voliči sa veľmi potešili, že ich favorit vyhral komunálne voľby. Po sčítaní vyše 79 percent hlasov a vyše 30-percentnom náskoku pred protikandidátom Rudolfom Kusým (Sme rodina, KDH, Za ľudí, Dobrá voľba a Umiernení, Aliancia) ohlásil volebné víťazstvo v sobotňajších komunálnych voľbách, ktorý ako uviedol staronový primátor mu ešte nevolal s gratuláciou.

Novým starostom bratislavského Starého Mesta sa má stať Matej Vagač. V bratislavskom Novom Meste mal v boji o starostovské kreslo uspieť Matúš Čupka a v bratislavskom Lamači Igor Polakovič. Úspešných kandidátov predstavil primátor Bratislavy Matúš Vallo vo svojej volebnej centrále.

Atmosféra u Matúša Valla pred výsledkami

Ako vyzerá atmosféra u súčasného primátora hlavného mesta tesne pred zverejnením oficiálnych čísiel?

Fotogaléria
Atmosféra v centrále súčasného primátora...
Atmosféra v centrále súčasného primátora...
+15Atmosféra v centrále súčasného primátora...

„Nominovali sme štyroch starostov a traja z toho to zvládli. PS má svojho starostu. V našej spoločnej koalícii zatiaľ spoločnými silami máme štyroch z piatich starostov. Čakáme ešte na ďalšie výsledky,“ vyhlásil Vallo. Spoluprácu mesta s mestskými časťami a starostami označil za dôležitú.

Vagač sa poďakoval Staromešťanom za dôveru, tvrdí, že táto bratislavská centrálna mestská časť si zaslúži viac. „Budeme spolupracovať s mestom,“ deklaroval. Predbežné výsledky volieb podľa Čupku ukazujú, že v Novom Meste získal veľkú dôveru. „Je to pre nás záväzok,“ povedal. Polakovič sa poďakoval Lamačanom za dôveru a teší sa na spoluprácu s primátorom i ostatnými bratislavskými starostami. „Verím, že Bratislavu a jej mestské časti posunieme ďalej,“ skonštatoval.

odkaz
putak-volby-hladat
Kto vyhral voľby vo vašom meste, vo vašej obci?

Jednoducho a rýchlo si vyhľadajte kto je u vás novým primátorom či starostom.

vyhľadať obec

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #primátor #matúš vallo #spojené voľby 2022