Štrbe šéfuje od roku 1981. Sýkora uspel v 11. voľbách

Michal Sýkora ostáva jedným z najdlhšie úradujúcich starostov na Slovensku, obec Štrba bude viesť aj počas nasledujúcich štyroch rokov.

31.10.2022 11:40
Michal sýkora Foto:
Michal Sýkora počas 33. snemu ZMOSu v Senci v stredu 7. septembra 2022.
debata (3)

V sobotných voľbách si ho za starostu zvolilo 792 voličov, čo predstavuje 59,19 percenta získaných hlasov. Sýkora, ktorý kandidoval ako nezávislý, vedie obec ako starosta nepretržite od roku 1990. Ešte predtým bol deväť rokov predsedom tamojšieho Miestneho národného výboru. Pôsobil aj ako podpredseda Združenia miest a obcí Slovenska. Patril medzi jeho zakladateľov a viac ako dvadsať rokov bol jeho predsedom.

odkaz
putak-volby-hladat
Kto vyhral voľby vo vašom meste, vo vašej obci?

Jednoducho a rýchlo si vyhľadajte kto je u vás novým primátorom či starostom.

vyhľadať obec

Sýkora uspel vo všetkých deviatich volieb do orgánov samosprávy obcí od roku 1990 a rovnako aj v dvoch voľbách (1981 a 1986) do zastupiteľských orgánov Československa.

„Moja filozofia – najlepšia predvolebná kampaň je štyri roky práce, sa potvrdila,“ skonštatoval pre agentúru SITA 69-ročný Sýkora na margo výsledku volieb. Aktuálne končiace sa volebné obdobie označil za jedno z jeho najúspešnejších. „Urobili sme veľa vecí v prospech rozvoja obce. Vidia to aj obyvatelia a vidia to aj návštevníci, koľko pozitívnych vecí pribudlo v dedine. Výrazne sa mení k lepšiemu, jej vzhľad, bezpečnosť. Budovali sme novú materskú školu, nové zdravotné stredisko, nové chodníky, byty na Tatranskej Štrbe a ďalšie veci,“ zhodnotil. Pripomenul pritom veľkosť obce, ktorá je zložená z troch častí, patrí pod ňu Tatranská Štrba aj turistické stredisko Štrbské Pleso, a tiež 37 kilometrov miestnych komunikácií.

Michal Horský Čítajte viac Voľby potvrdili nelichotivý trend

Priorít do ďalšieho volebného obdobia je podľa Sýkoru veľa, pričom za najdôležitejšie označil riešenie problému s parkovaním na Štrbskom Plese, ale aj problém nárastu cien energií. Čo sa týka investičných zámerov, pripravené je podľa Sýkoru napríklad vybudovanie druhého chodníka na Hlavnej ulici v Štrbe.

Volebná účasť v spojených voľbách v Štrbe, ktorá má do 3,5 tisíca obyvateľov, predstavovala v sobotu 50,01 percenta. Odovzdaných bolo 1 338 platných hlasovacích lístkov pre voľby starostu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Sýkora #Štrba #spojené voľby 2022