Spišské divadlo je v karanténe

Do Spišského divadla v utorok doručili obálku, v ktorej bolo igelitové vrecúško s neznámym bielym práškom a odkazom "uži si to".

28.03.2006 18:11
debata

„List bol určený jednému z pracovníkov, ale keďže na adrese bolo Spišské divadlo, sekretárka ho otvorila,“ povedal vedúci prevádzky Kamil Labanc. Spresnil, že v divadle práve prebiehala výrobná porada k novej inscenácii „Čaj u pána senátora“, ktorej premiéra je naplánovaná na 12. mája.

Celý realizačný tím je v súčasnosti v karanténe v priestoroch divadla. „S lekárom záchrannej služby preberáme ďalší postup,“ priblížil situáciu Labanc. Podľa neho môže ísť o nemiestny žart, ktorý však nepriaznivo zasiahne do časového harmonogramu divadla.

Zásielku doručili predpoludním o 10.30 hodine. Na miesto prišli policajti, záchranná služba i hasiči, ktorí obálku zabezpečili a prepravili do Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Košiciach.

„Do kontaktu s obálkou prišlo šesť osôb. V súčasnosti sú izolovaní a podľa výsledkov rozboru prášku sa rozhodne o ďalšom postupe,“ spresnila tlačová hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Demjanovičová.

debata chyba