Primátorka ukončila hladovku

Primátorka Zlatých Moraviec Serafína Ostrihoňová ukončila pred Úradom vlády štvordňovú hladovku za vybudovanie rýchlostnej komunikácie okolo mesta. Urobila tak po tom, čo dostala písomné vyjadrenie premiéra Mikuláša Dzurindu, že je aj v jeho záujme začať výstavbu daného úseku v najskoršom možnom termíne.

16.05.2006 17:19
Serafína Ostrihoňová Foto:
Primátorka Zlatých Moraviec Serafína Ostrihoňová držala pred Úradom vlády štvordňovú hladovku.
debata

„Dostala som písomné potvrdenie, že je to aj jeho priorita a že bude dennodenne sledovať, ako stavbu napreduje, aby sa umelo nenaťahovali termíny a aby sa v roku 2007 skutočne stavebné práce mohli začať,“ povedala.

Primátorka tak ukončila hladovku, ktorú začala v sobotu napoludnie v stane postavenom pri chodníku oproti vládnemu úradu. V pondelok ju prijal minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Pavol Prokopovič a v utorok aj predseda vlády.

Premiér na stretnutí uviedol, že má eminentný záujem na začatí výstavby úseku R1 Selenec-Beladice a Beladice-Tekovské Nemce v najskoršom možnom termíne, ak sa dodrží zákonom stanovený postup. Popoludní Ostrihoňová odcestovala domov do Zlatých Moraviec.

Primátorka hladovkou presadzovala skorú výstavbu rýchlostnej cesty, ktorá by zlepšila bezpečnostnú situáciu na ceste I/65 smerujúcej od Nitry k Zlatým Moravciam a Tekovským Nemciam, na ktorej často dochádza k tragickým dopravným nehodám. 

„Nič iné nechcem, len aby sa zabránilo zbytočným stratám na ľudských životoch na tejto ceste smrti a zároveň to pomôže aj rozvoju nášho regiónu, ktorý patrí k tým najdiskrimino­vanejším zo Slovenska,“ povedala. Zároveň vyjadrila vďaku ľuďom, ktorí ju počas hladovky prišli povzbudiť.

debata chyba