Nový starosta sa zaujíma aj o plaváreň

Skvalitnenie služieb na jedinej krytej plavárni v Košiciach patrí medzi konkrétne predsavzatia novozvoleného starostu košickej mestskej časti (MČ) Staré Mesto Ľubomíra Gregu (SDKÚ-DS - SMK - KDH), víťaza sobotňajších doplňovacích volieb.

11.07.2006 16:51
debata

„Chcem sa o to pokúsiť v spolupráci s Magistrátom mesta Košice (MMK) a jednotlivými mestskými časťami a vytvoriť pri plavárni väčší priestor na jej relaxačné a športové aktivity,“ uviedol v utorok Grega na prvej tlačovej konferencii. Zdôraznil, že môže to byť vkladom MČ do protidrogovej prevencie, pretože plaváreň navštevujú predovšetkým mladí ľudia.

Na záchranu košickej krytej plavárne si miestna samospráva totiž vzala v neďalekej minulosti úver, ale do problémov sa jej prevádzka a vyhliadky na nevyhnutnú rekonštrukcii dostali po tom, čo košické Mestské zastupiteľstvo krátilo tohtoročnú dotáciu pre MČ o šesť miliónov korún. Podľa Gregu vzniká aj nezisková organizácia Plaváreň, kde bude možné prispieť na jej obnovu.

Grega chce tiež urobiť z miestneho úradu moderné servisné centrum pre občanov. Podľa vzoru MMK má v úmysle vytvoriť na úrade kanceláriu prvého kontaktu, kde by si staromešťania mohli riešiť problémy a podnety bez zbytočných byrokratických prieťahov. Zlepšiť chce činnosť Mestskej polície a starostlivosť o čistotu a osvetlenie MČ.

Svoj volebný program postavil Grega, ktorý bude starostom niekoľko mesiacov do riadnych decembrových volieb do miestnych samosprávnych orgánov, na troch pilieroch – Podmienky mladým, Priestor produktívnym a Pozornosť seniorom.

Grega zvíťazil v doplňovacích voľbách starostu košickej MČ Staré Mesto, keď pri vyše 10-percentnej účasti získal 637 z celkových 1934 platných hlasov. Voličov je v MČ takmer 18 500.

Nový starosta, ktorý sa ujme funkcie na rokovaní Miestneho zastupiteľstva 18. júla, je majiteľom umeleckej agentúry GreArt. Podnikania sa v súvislosti so starostovaním a prípravou na decembrové voľby chce vzdať.

debata chyba