Mestská televízia v Pezinku informuje občanov 24 hodín denne

Nonstop 24-hodinovým vysielaním informuje svojich obyvateľov o aktuálnom dianí mestská televízia TV Pezinok, ktorá si pripomína osem rokov činnosti. "Okrem bežného programu je televízia aktívna v rôznych projektoch, ktoré pomáhajú rozvoju regiónu a zviditeľňovaniu Pezinka," uviedol jej konateľ a riaditeľ Peter Bittner.

17.10.2006 15:19
Ľudia Foto: ,
Ľudia
debata

Takým je projekt Správy od susedov realizovaný v spolupráci s občianskym združením Cieľ  integrovaná Európa, ktorým sa podieľa na budovaní partnerstva medzi bratislavským VÚC, Dolným Rakúskom a Burgenlandom. Príspevky o najzaujímavejších akciách Pezinka a malokarpatského regiónu si tak môžu pozrieť aj diváci v Rakúsku. 

Po dokončených dokumentoch, akými boli Kulinárske chodníčky, Malé Karpaty – domov vína či Pezinok a baníctvo, v spolupráci so združením lokálnych televízii LOToS a Protidrogovým fondom vyrobili reláciu Alkohol  najdostupnejšia droga. „Tá bude čoskoro vysielaná vo všetkých lokálnych TV na Slovensku,“ dodal Bittner.

V spolupráci s nadáciou Revia vytvorila TV Pezinok portál www.pknet.sk, kde je aktuálny informačný servis, fórum, archív obrazového vysielania a rôzne zaujímavosti o televízii. Jej prvé obrazové vysielanie Týždeň v Pezinku 16. októbra 1998 bolo adresované káblovým rozvodom do 4000 domácností. Po vybudovaní terestriálneho vysielača má možnosť sledovať vysielanie 35 000 divákov v Pezinku a okolí. V LOToSe s vyše 40 členmi má TV Pezinok zastúpenie v Rade, participuje na rôznych celoslovenských projektoch a prináša podnety na skvalitnenie spolupráce medzi lokálnymi televíziami. O kvalite jej práce svedčia viaceré ocenenia na slovenských, česko-slovenských a medzinárodných festivaloch televíznej tvorby.

debata chyba