Tvorivé dielne potešili postihnuté deti

Výtvarno-tvorivé dielne pre deti a mladých ľudí s mentálnym postihnutím s názvom Farbičky- čarbičky už po 16. raz zorganizoval Domov sociálnych služieb (DSS) DEMY v Trenčíne. Desať výtvarných dielní vytvorili pred Kultúrnym a metodickým centrom Ozbrojených síl SR (bývalý Dom armády).

16.05.2007 14:05
Trenčín Foto:
ilustračné foto
debata

Podľa slov riaditeľa DEMY Tibora Gavendu podujatie situovali do centra, aby Trenčania vedeli, že v meste podobné zariadenie vôbec existuje a zároveň ľuďom ukázali prácu s postihnutými deťmi. Tie pracovali s papierom, textilom, hlinou, či inými prírodnými materiálmi, pričom používali rôzne ľahšie aj ťažšie techniky, aby každé dieťa s akýmkoľvek mentálnym či telesným postihnutím malo možnosť zažiť radosť z úspešne dokončeného diela. Vlani deti robili kalendáre, tento rok mali za úlohu vytvoriť darček pre svoju rodinu či priateľov.

Farbičky – čarbičky pokračujú popoludní kultúrnym programom v KaMC OS SR, kde vystúpia tanečníci a speváci. Ak bude priaznivé počasie, vo štvrtok dopoludnia sa ešte vyberú na prehliadku Trenčianskeho hradu, spojenú s vystúpením šermiarov. Popoludní podujatie ukončia záverečným posedením a diskotékou v Kultúrnom centre Aktivity na sídlisku Juh.

V DEMY býva okolo 50 detí a mladých ľudí z trenčianskeho regiónu. Všetci klienti majú mentálne postihnutia a väčšina je aj telesne postihnutá. Deti rodičia do domova vozia buď každý deň alebo sú v ňom od pondelka do piatka. 

debata chyba