V Petržalke asi bude Ulica Ronalda Regana

V bratislavskej Petržalke by v budúcnosti mohla vzniknúť Ulica Ronalda Regana. Povedal to tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy. "Nedá sa to vylúčiť. Možno sa takáto ulica objaví v niektorej z nových lokalít. Napríklad v budúcej štvrti Petržalka Juh môže vzniknúť lokalita, kde budú ulice pomenované podľa významných svetových štátnikoch. Určite sa tento návrh zoberie do úvahy," povedal.

05.06.2008 16:34
Petržalka Foto:
Ilustračné foto
debata

Podnet pritom dalo občianske združenie Konzervatívny klub Ronalda Regana, ktoré sa hlási k svetonázoru a politike bývalého amerického prezidenta Ronalda Regana. Podnety však môžu dávať aj občania či poslanci. V Petržalke takto naposledy pribudlo Námestie Jána Pavla II.

Podnety na pomenovanie novovznikajúcich ulíc skúma podľa Andrassyho názvoslovná komisia z etického, historického a vecného hľadiska. Návrhom sa potom zaoberá miestne zastupiteľstvo, posledným krokom je schválenie pomenovania ulice v mestskom zastupiteľstve. Mesto zároveň dbá o to, aby nedošlo k duplicite, teda aby nemali ulice vo viacerých mestských častiach rovnaké pomenovanie.

debata chyba