DPB zvažuje žalobu na dopravcov, ktorí zastavili premávku v Bratislave

Dopravný podnik Bratislava zvažuje podanie trestného oznámenia na tých, ktorí vo štvrtok úmyselne paralyzovali dopravu v hlavnom meste. Povedal to predseda predstavenstva dopravného podniku Branislav Zahradník.

07.01.2010 18:24
debata

„Spôsobili nám vážne problémy. V blokovaných úsekoch uviazlo asi sedem vozidiel, takže sme museli nasadiť náhradné vozidlá aj vodičov,“ vysvetlil. To im podľa neho spôsobilo navýšenie nákladov pre mesto. Ako tiež uviedol, konkrétne kamióny dokumentovali a škody vyčísľujú. „Nepopierame právo na protest. Každé konanie však má mať svoje hranice. Tento protest dopravcov, keď boli obmedzovaní aj cestujúci a iní dopravcovia, považujem za nešťastnú formu,“ doplnil Zahradník.

Bratislavská mestská hromadná doprava má pre protesty dopravcov stále problémy. Hovorca DPB Peter Kavecký povedal, že najkompliko­vanejšia situácia pretrváva na Rožňavskej ulici a v jej okolí. Dopravný podnik sa preto naďalej snaží viesť autobusové linky 53, 63 a 96 a trolejbusové linky 204 a 205 po obchádzkových trasách. Dĺžka zdržaní mestskej dopravy sa podľa neho dá len ťažko odhadnúť.

debata chyba