Silný vietor zhodil strom na sanitky, vytrvalý dážď trápi roľníkov

Komárňanskí hasiči ráno zachraňovali päť sanitiek. Všetky boli zaparkované v rade za sebou v areáli mestskej nemocnice. Keď ich zrazu privalil veľký strom, ktorý zo zeme vytrhol silný vietor. Na miesto kurióznej nehody musel vyraziť aj žeriav. Všetko sa skončilo len s pokrčenými plechmi a rozbitým sklom, nikto sa pri tom nezranil.

16.05.2010 16:43
sanitky, strom, vietor Foto:
V Komárne silný vietor zvalil strom na päť zaparkovaných sanitiek.
debata (11)

Sanitky mali preliačené strechy, podľa hasičov prinajmenšom dve z nich až do návratu zo servisu nebudú môcť prevážať pacientov. Zvyšné tri, ktoré boli na tom lepšie, tiež nechali odstavené na parkovisku pred nemocnicou.

„Príčinou pádu bola podmočená pôda a silný nápor vetra,“ naznačil hovorca nitrianskych hasičov Viliam Pánsky. Dodal, že za celý deň spravili asi dve desiatky výjazdov. Po výčinoch počasia museli najviac zasahovať práve v Komárňanskom okrese, zranenia neboli žiadne.

Zatiaľ čo na viacerých cestách padali stromy, na poliach sa drží voda. Pôda už nestíha prijať viac dažďa. S tým súviseli zatiaľ najväčšie obavy Jozefa Majera, starostu Kozároviec, ktoré ležia blízko Hrona. „Určite budú škody na úrode. Veľká časť zrejme zhnije skôr, než ju poľnohospodári stihnú zobrať. Tráva sa tiež nebude dať pokosiť.“

Povodeň v jeho dedine nehrozila. Hron bol síce vysoko, no rieka sa nevylievala. Akurát viacerým ľuďom vyrážala voda v pivniciach, za čo si podľa neho môžu sami, keďže ju pri stavbe dobre neizolovali.

Vodiči sa trápili s poryvmi vzduchu a vyjazdenými koľajmi, kde takisto zostávala voda. Aj začiatkom týždňa budú musieť jazdiť opatrne, keďže sa počasie podľa meteorológov zatiaľ nezlepší.

Navyše šoférom jazdiacim cez Nitru do toho zasiahne ešte jedno obmedzenie. Cestári úplne zatvoria štvorprúdovku pred Nitrou. Od pondelka do štvrtka to budú musieť všetci obchádzať cez okolité obce. Vodiči jazdiaci od Bratislavy už tradične pôjdu cez Veľké Zálužie a Lehotu. Premávku od Banskej Bystrice cestári nasmerujú na Hlohovec. Takáto obchádzka znamená asi polhodinové zdržanie, v pretrvávajúcom zlom počasí to môže byť o niekoľko minút dlhšie.

11 debata chyba