Gymnázium na Grösslingovej zrekonštruovali za 22 mil. eur

Rekonštrukcia gymnázia na Grösslingovej ulici v centre Bratislavy, do ktorého sa žiaci vrátia už v septembri, stála takmer 22 miliónov eur. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa kraja Iveta Tyšlerová.

23.08.2010 12:53
debata

Finančné prostriedky vo výške 21,833 miliónov eur vynaložené na rekonštrukciu boli z rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja. Rekonštrukcia gymnázia sa začala začiatkom roku 2009 a gymnázium provizórne fungovalo v bývalej Strednej priemyselnej škole chemickej na Račianskej ulici. Rekonštrukcia prebieha podľa Tyšlerovej bez časového sklzu a pod dohľadom pamiatkového úradu. Dokončovacie práce, ktoré sú zahrnuté v nákladoch na rekonštrukciu, sa uskutočnia v roku 2011 vo výške približne 850-tisíc eur. „Sme veľmi radi, že sa žiaci budú môcť učiť od septembra v zrekonštruovanej budove. Gymnázium Grösslingova patrí dlhodobo medzi úspešné školy a týmto vytvoríme žiakom podmienky, aby sa v tejto tradícii pokračovalo,“ uviedol predseda kraja Pavol Frešo.

V zrekonštruovanom gymnáziu pribudnú pilóty pod základmi, strešná krytina, nový je podzemný trakt telocvične, podlahy, elektroinštalácia, svietidlá, rozvody vody a kanalizácie a pribudla aj nová sanitárna technika. Taktiež sú nové počítačové siete, školské tabule a nábytok. V budove gymnázia boli zrekonštruované okná, dvere, drevené obklady stien, schodiská, fasáda, oplotenie areálu, klampiarske a kovové výrobky a bola odstránená prístavba starých šatní.

debata chyba