Čarnogurský kritizuje KDH, že viac nepresadzovalo Ďurkovského

KDH malo podľa zakladateľa tejto strany Jána Čarnogurského odvážnejšie podržať Andreja Ďurkovského pri uchádzaní sa o kandidatúru na post bratislavského primátora.

23.09.2010 14:27
debata (10)

„Poruším svoje predsavzatie, že nebudem kritizovať KDH. Myslím, že KDH malo odvážnejšie podržať Ďurkovského. Predsa za Ďurkovského boli vybudované Eurovea a cesta popri Dunaji a obnovené Staré Mesto,“ vyhlásil Čarnogurský.

Záležitosť Parku kultúry a oddychu, za ktorú bol Ďurkovský kritizovaný, je podľa neho vecou úzkej skupiny nejakých pobláznených mimovládnych organizácií. „Inak sa to nedá nazvať. A preto si myslím, že KDH malo radikálnejšie podporiť Ďurkovského,“ zdôraznil.

V utorok sa spoločnou kandidátkou stredopravej koalície SDKÚ, SaS, KDH, Most-Híd a OKS na primátorku Bratislavy stala poslankyňa Národnej rady SR a Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Magdaléna Vášáryová. Predstavitelia týchto strán v utorok oficiálne podporili jej kandidatúru na spoločnej tlačovej besede v Bratislave. Strany zároveň podpísali koaličnú zmluvu pre komunálne voľby 2010. KDH a SDKÚ v predchádzajúcich komunálnych voľbách podporovali súčasného primátora Andreja Ďurkovského.

10 debata chyba