Železnice žalujú majiteľa čiernej megastavby pri Senci

Podnikateľ Cyril Talapka pôjde s najväčšou pravdepodobnosťou pred súd. Železnice SR podávajú žalobu o vypratanie svojho pozemku, na ktorom si podnikateľ načierno postavil luxusný zámok.

06.01.2011 19:46
debata (63)

V Televíznych novinách o tom informovala TV Markíza. Rozhodnutie sudcu môže byť precedensom do budúcnosti. Podnikateľ Cyril Talapka mal zbúrať svoju haciendu do konca decembra 2010. Jeho sídlo je však stále neporušené. Pozemok bez zámku mal železniciam vrátiť 4. januára. Keďže tak neurobil, podnikateľ to bude musieť vysvetľovať pred súdom.

Ak súd nariadi likvidáciu stavby na náklady podnikateľa, ten sa môže odvolať. Ak však rozsudok potvrdí aj Krajský súd, je možné, že exekútor mu zhabe časť majetku, predá ho a z týchto peňazí zaplatí likvidáciu stavby. Súdny proces však môže trvať aj niekoľko rokov.

TV Markíza cituje právnika, ktorý tvrdí, že železnice mohli postupovať aj iným spôsobom. Nemuseli podať žalobu na súd, ale o likvidáciu stavby požiadať priamo stavebný úrad, čím by sa dĺžka celého sporu mohla skrátiť. Ako vníma situáciu podnikateľ Talapka, sa nepodarilo zistiť. Nezdvíhal telefón a doma neotváral. Podnikateľ pritom stále nezaplatil obci daň z nehnuteľností.

63 debata chyba