Firma osadila pri štadióne značky načierno

Najväčšia voľná plocha v blízkosti Zimného štadióna Ondreja Nepelu sa dva mesiace pred majstrovstvami sveta v hokeji zmenila na platené parkovisko. Parkovisko pred futbalovým štadiónom na Pasienkoch bolo ešte donedávna obľúbeným miestom kamionistov a vodičov autobusov. Teraz zíva prázdnotou. Zaplatiť euro za hodinu parkovania na tomto mieste Bratislavy je príliš aj pre zamestnancov okolitých firiem či obyvateľov neďalekých Troch veží.

05.03.2011 13:36
parkovisko Foto:
Parkovisko pred futbalovým štadiónom na Pasienkoch, kde ešte donedávna stávali kamióny a autobusy, zíva prázdnotou.
debata (12)

Asfaltovú plochu s parkovacou kapacitou niekoľko sto áut vlastní akciová spoločnosť Tesako, ktorá sídli na tej istej adrese ako finančná skupina J&T. Pri zámenách v roku 2006 získala od hlavného mesta, ktoré v tom čase viedol primátor za KDH Andrej Ďurkovský, okrem futbalového štadióna a plochy pred ním aj priľahlé cesty a chodníky. Podnikať sa snaží aj na nich.

Po ohradení parkoviska pribudli na cestách a chodníkoch v okolí štadióna dopravné značky Zákaz zastavenia a Platené parkovisko. Magistrát Pravde potvrdil, že boli osadené načierno. Po tom, čo sa o vec začala zaujímať Pravda, značky zmizli.

„Umiestnenie dopravných značiek nebolo prerokované v dopravnej komisii mesta a súhlasné stanovisko nedal ani odborník dopravného inšpektorátu,“ informoval hovorca Bratislavy Ľubomír Andrassy.

Linda Berger zo spoločnosti Arios, ktorá parkovisko prevádzkuje, naopak, v piatok tvrdila, že značky sú platné a vodiči by sa nimi mali riadiť. „Riešime to cez políciu a magistrát a máme prisľúbené, že to bude schválené. V pondelok to budeme mať aj na papieri,“ tvrdila.

Motoristi nechcú platiť euro za hodinu. Foto: Ivan Majerský
parkovisko Motoristi nechcú platiť euro za hodinu.

Obyvatelia okolitých domov sa podľa Andrassyho obrátili v tejto veci na magistrát s niekoľkými podnetmi. „Mesto vykoná v dotknutej firme kontrolu a začne proti nej správne konanie,“ doplnil. Firme bude uložená pokuta. Kontrola buď nariadi značky osadené načierno odstrániť, alebo ich umiestnenie dodatočne povolí.

Mesto, ktoré sa pred majstrovstvami snaží apelovať na podnikateľov, aby nezvyšovali svoje ceny, rokovalo aj s majiteľmi okolitých parkovacích plôch. „V tomto prípade k dohode nedošlo,“ uviedol na margo Pasienkov Andrassy.

Bratislava pripraví pre návštevníkov majstrovstiev celkovo štyri parkovacie plochy, na ktorých budú garantované nielen ceny, ale aj služby – toalety, sprchy a stráženie áut bezpečnostnou službou. Parkovisko na Tyršovom nábreží bude podľa Andrassyho k dispozícii zadarmo. Na ostatných by sa malo parkovať za 4 eurá na deň pre osobné autá a 6 eur na deň pre autobusy.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba