Staršia žena darovala cirkvi tisícky eur

Na výstavbu fary a pastoračného centra v Trnave venovala staršia žena takmer 14-tisíc eur. Ďalšie tisíce tá istá darkyňa poslala na opravu kaplnky Panny Márie Trnavskej. Informácie potvrdil Marcel Kubinec z Farského úradu sv. Mikuláša v Trnave s tým, že pravdepodobne išlo o jej celoživotné úspory. Žena z okolia Trnavy požiadala o zachovanie anonymity.

20.03.2011 15:30
debata (92)

Darkyňa sa najskôr prišla na farský úrad poradiť, akým spôsobom by mohla darovať peniaze na konkrétne účely. Farár – dekan Kubinec jej poradil bankový prevod, žena potom poslala na výstavbu pastoračného centra 13 893 eur a na obnovu kaplnky približne polovicu tejto sumy.

Zbierky na pastoračné centrum aj kaplnku sa v Trnave robia dlhodobo, takýto štedrý dar je však podľa Kubinca skôr výnimkou. Pastoračné centrum s farou na trnavskom sídlisku Prednádražie má zatiaľ hotové len základy.

So samotnou stavbou sa podľa informácií správcu farnosti začne hneď, ako to počasie dovolí. Peniaze na prvé takéto zariadenie na sídlisku farský úrad má, očakávaná stavba kostola však bude musieť ešte nejaký čas počkať. Farnosť musí odložiť aj rekonštrukciu kaplnky patrónky Trnavy, pretože má stáť až 500-tisíc eur.

92 debata chyba