Mestských policajtov nahrádzajú štátni vo výslužbe

Náčelník trenčianskej mestskej polície jedných policajtov prepúšťa a druhých prijíma. Prepustení tvrdia, že namiesto nich prichádzajú bývalí kolegovia náčelníka Stanislava Beru zo štátnej polície a armády, ktorí už dostávajú aj výsluhové dôchodky.

31.07.2011 20:02
Mestská polícia Trenčín Foto: ,
Prvú vlnu veľkého prepúšťania zažila Mestská polícia v Trenčíne pred dvoma rokmi, keď o prácu prišlo 16 policajtov. Teraz prepúšťajú ďalších.
debata (7)

„Za posledné dva roky, odkedy nastúpil do funkcie, bolo prepustených už 20 mestských policajtov. K 1. júnu sme prepustení štyria. Mali sme zmluvy na dobu neurčitú, musia nám dávať odstupné, ale 8 policajtom zmenili doterajšie pracovné zmluvy z doby určitej na neurčitú. Keby im zmluvy nepredĺžili, nemuseli by dávať žiadne odstupné. To majú byť úsporné opatrenia?“ pýta sa jeden z prepustených policajtov, ktorý v mestskej polícii odpracoval sedem rokov.

Bero hovorí, že za mestských policajtov prijíma výsluhových dôchodcov z ozbrojených zložiek, pretože sú to profesionáli a pre mesto je to výhodnejšie, ušetrí tak náklady na vyškolenie a preskúšanie. „Aj ja mám takýto dôchodok, myslíte, že je to dôvod na to, aby som odstúpil a oni zostali? Je ťažké zvažovať, kto zostane a kto odíde. Dostal som stanovený počet prepustených a musel som sa rozhodnúť, kto to bude. Policajtov hodnotím pravidelne každého pol roka, viac nebudem komentovať, prečo som prepustil práve týchto. Mal som na to svoje dôvody,“ dodal Bero.

Najvyšším veliteľom trenčianskej mestskej polície je síce primátor Richard Rybníček, ale náčelník mal pri rozhodovaní o tom, koho prepustiť, voľnú ruku. Správnosť či nesprávnosť jeho rozhodnutí má zhodnotiť jesenný audit.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba