Pod Trenčianskym hradom visí rekordné tablo

Plochu viac ako 20 štvorcových metrov zaberá maturitné tablo, ktoré vo štvrtok umiestnili na námestí pod Trenčianskym hradom študenti Strednej odbornej školy podnikania. V súčasnosti je to pravdepodobne najväčšie tablo na Slovensku.

27.05.2012 09:46
Tablo, Trenčín Foto:
Gigantické maturitné tablo pod Trenčianskym hradom má rozmery 6,5 krát 3 metre.
debata

„Široké je 6,5 metra, vysoké 3 metre. Výroba niečo stála, ale bol to sponzorský dar. Inšpirovali nás k tomu maturanti z Gymnázia Ľudovíta Štúra v Trenčíne, ktorí vyrobili najväčšie tablo na Slovensku. Zobrali sme to ako výzvu, chceli by sme ich prekonať,“ vraví jedna z maturantiek Anna Vršková, iniciátorka akcie.

Študenti, prví maturanti odboru škola podnikania sa dohodli, že dielo s takýmito obrovskými rozmermi nebude mať podobu klasického tabla, ale musí byť odlišné od zaužívaných foriem. Vsadili na kontrast. Fotili sa elegantne oblečení, ale v starých, schátralých priestoroch bývalej fabriky. Ostatné už bola práca grafika, ktorý navrhol riešenie. Tablo umiestnili na bočnú stenu pódia na Mierovom námestí.

Aj títo štvrtáci v piatok vyberali od okoloidúcich finančné príspevky, ako je zvykom u maturantov. Nepoužijú ju však na svoje pomaturitné akcie, ale vyzbierané peniaze odovzdajú Trenčianskej nadácii ako dar. Nadácia sa ešte nerozhodla, na čo ich použije.

„Dohodli sme sa so študentmi, že túto otázku uzavrieme až vtedy, keď budeme vedieť, koľko sa vyzbieralo, rozhodneme sa podľa výšky tejto sumy. Ale určite to pôjde na podujatie určené pre mladých ľudí,“ povedala správkyňa Trenčianskej nadácie Alena Karasová.

Vyzbierané peniaze môžu pomôcť napríklad pri organizovaní celodennej spoločenskej hry Človiečik, nehnevaj. Uskutoční sa o mesiac na veľkej ploche na Mierovom námestí a bude sa hrať so živými figúrkami.

debata chyba