V Bratislave nasnežilo, doprava je pomalšia

V hlavnom meste sa v pondelok po výdatnom snežení o cesty stará 54 vozidiel zimnej údržby. S celomestským posypom začali už v nedeľu večer, počas noci mesto posypali dvakrát.

10.12.2012 08:43 , aktualizované: 11:13
sneh, cesta, autá, kolóna, zápcha Foto:
Bratislavské cesty pokryl sneh, spôsobil zápchy.
debata (8)

Informoval o tom hovorca primátora Ľubomír Andrassy. Ako dodal, cesty v noci posýpali chemickým posypom a od 3:00 vyrazili do terénu aj odhŕňače snehu. Mesto tiež zametá chodníky či zastávky, dva posypy vykonali aj na Kolibe.

Na cestách III. a IV. triedy i na menej frekventovaných úsekoch je kašovitý sneh, vodiči by mali byť na takýchto úsekoch opatrní. Podľa Andrassyho je doprava na cestách pomalšia, pretože vodiči jazdia opatrne, väčšie problémy zatiaľ nezaznamenali.

„Na cestách s vlhkým a mokrým povrchom, na mostoch a otvorených priestranstvách rátajte s možnosťou tvorenia sa poľadovice. Jazdite maximálne opatrne,“ vyzýva webová stránka stellaservisu, mapujúca aktuálnu situáciu na cestách.

Podľa spomínaného portálu treba rátať s viacerými obmedzeniami najmä so zhustenou premávkou a zdržaním v Bratislave, na obchvate, na Gagarinovej a Mierovej ulici, na vjazdoch do Bratislavy, v smere z diaľnice D1 a starej cesty zo Senca, z Rovinky, z Mostu pri Bratislave a pri prejazde cez Čiernu Vodu, v smere zo Slovenského Grobu do Bratislavy.

8 debata chyba