V Starej Ľubovni sa zrútila strecha nedostaveného zimného štadióna

V meste Stará Ľubovňa sa ráno zrútila strecha zimného štadióna. Jej konštrukcia pravdepodobne nevydržala nápor ťažkého snehu. K zraneniu osôb nedošlo.

09.02.2013 14:07
zrútená strecha, Stará Ľubovňa Foto: ,
V Starej Ľubovni sa zrútila strecha nedostavaného zimného štadióna. Jej konštrukcia pravdepodobne nevydržala nápor ťažkého snehu.
debata (21)

Strechu dokončil dodávateľ stavby v lete minulého roka. „Hala ešte nebola celkom dokončená. Do dnešného dňa sme stavbu od generálneho dodávateľa neprevzali,“ uviedol primátor Starej Ľubovne Michal Biganič.

Či pri výstavbe strechy pochybil stavebník, je podľa jeho slov nateraz otázne. „Musia nastúpiť experti, pretože sa preinvestovalo milión eur a namiesto ľadovej plochy máme jednu veľkú kopu šrotu. Bude potrebné posúdiť, či išlo o vhodnú konštrukciu a použité materiály, pretože z hľadiska klimatických podmienok tu máme takéto návaly snehu každú tretiu či štvrtú zimu,“ poznamenal primátor.

V Starej Ľubovni sa zrútila strecha... Foto: TASR, Oliver Ondráš
zimný štadión, zrútená strecha, Stará Ľubovňa V Starej Ľubovni sa zrútila strecha nedostavaného zimného štadióna. Zo stavby, na ktorej preinvestovali milión eur, sa stala kopa šrotu.

„Som rád, že sa to stalo teraz a nie o dva či tri roky, keď by sa zima podobná tej tohtoročnej mohla zopakovať. Desí ma, keď si predstavím, že sa tam mohlo korčuľovať niekoľko desiatok ľudí,“ doplnil Biganič.

Zimný štadión v Starej Ľubovni začali stavať ešte v 80-tych rokoch minulého storočia. Stavba však zostala stáť. V roku 2010 vláda Roberta Fica na výjazdovom zasadnutí v Starej Ľubovni schválila na dokončenie zimného štadióna milión eur. Za tieto peniaze mesto nakúpilo technológiu a zastrešilo zimný štadión. Doteraz však nebol v prevádzke, keďže chýbali ďalšie peniaze na jeho dokončenie. Na jej sprevádzkovanie bolo podľa primátorových slov potrebných ešte ďalších 500-tisíc až 600-tisíc eur.

Strecha nového štadióna neuniesla... Foto: TASR, Oliver Ondráš
štadión, Stará Ľubovňa, zrútená strecha Strecha nového štadióna neuniesla 40-centimetrovú vrstvu snehu.
21 debata chyba