Výročie požiaru na hrade Krásna Hôrka si pripomenul aj Kotleba

V Krásnohorskom Podhradí sa v nedeľu o 15.00 pokojné zhromaždenie, na ktorom sa zúčastnil aj Marián Kotleba z Ľudovej strany Naše Slovensko. Akcia sa niesla v podtóne prvého výročia požiaru na hrade Krásna Hôrka.

10.03.2013 16:42
SR Krásnohorské Podhradie výročie hrad Kotleba KEX Foto: ,
V Krásnohorskom Podhradí sa konalo zhromaždenie za prítomnosti Mariánu Kotlebu (na snímke uprostred) z Ľudovej strany Naše Slovensko a jeho prívržencov pri príležitosti 1. výročia vyhorenia hradu Krásna Hôrka.
debata

Pokojné zhromaždenie, ktoré netrvalo ani hodinu, sa konalo na súkromnom pozemku neďaleko obecného úradu. Na jeho uskutočnenie preto nebolo potrebné povolenie od príslušných orgánov. Zúčastnila sa na ňom približne stovka ľudí.

Marián Kotleba v príhovore pripomenul, že ani rok po požiari cigánski podpaľači, ani ich rodičia neboli nijako potrestaní. Šéf strany neobišiel ani ročné výročie od konania parlamentných volieb. Podľa neho tu od volieb trpíme vládu, pre ktorú sú potreby slušných ľudí na poslednom mieste. Skritizoval tiež pôsobenie Slovenska v európskych štruktúrach a poukázal na to, že členstvo v Európskej únii pre našu krajinu nič dobré neprinieslo.

Po mítingu Kotelba ocenil, že sa stretnutia zúčastnil dostatočný počet mladých ľudí. Na otázku, či si dnes neplánoval obzrieť svoj majetok povedal, že v rómskej osade bol. Priebežne to monitorujeme. K žiadnym konfliktom nedošlo. Neviem si predstaviť, že by mňa na mojom pozemku mali napadnúť ľudia, ktorí tam protiprávne žijú, povedal.

Starosta Peter Bollo vyzval občanov Krásnohorského Podhradia, aby si počas výročia požiaru hradu zapálili do okien domov sviečky a pripomenuli si tak symbolickým spôsobom túto udalosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba