V Prakovciach smutný pes stráži prázdny dom

Psík Džery sedí na priedomí a stráži prázdny dom. Je smutný. Keby vedel rozprávať, asi by mali policajti o starosť menej. Pred pár dňami bol svedkom tragédie. Jeho pán sa stal obeťou brutálnej vraždy.

05.04.2013 13:00
dzery Foto: ,
Psík Džery zostal opustený v tomto dome.
debata (9)

Našli ho s bodnou ranou na hrudi a elektrickým káblom omotaným okolo krku. Obyvatelia Prakoviec na východe Slovenska sa zhodujú, že 43-ročný Peter si takú smrť nezaslúžil.

„Čo je toto za svet. Keď ste dobrý človek, môžete očakávať, že sa vám stane niečo zlé. Petra sme mali radi. Odkedy mu zomrela mama, žil sám, ale ľudí mal rád. Bez problémov pomáhal druhým, keď to potrebovali. Staral sa aj o svoju starú tetu. Nakupoval a nosil jej lieky, keď bolo treba,“ vraveli štamgasti z neďalekej krčmy.

Len cez cestu od domu tragicky zosnulého sa nachádza obchod s potravinami. Predavačky nechceli veľmi hovoriť, spomienka na kamaráta je ešte príliš čerstvá. Budú však spomínať len v dobrom. „Bol to skvelý človek. Rád nám pomáhal v obchode, pristavil sa na kus reči, keď išiel okolo. Pred veľkonočnými sviatkami vravel, že si príde kúpiť voňavku a zájde za svojou tetou. Už to, žiaľ, nestihol,“ smutne podotkla jedna z predavačiek.

Aj v čase nášho odchodu sedel psík pred domom a akoby čakal, že sa vráti jeho pán. Márne. Raz – dvakrát denne prídu dobrí ľudia, aby ho vyvenčili. Dokedy to takto bude fungovať, nevedno. „Pokiaľ viem, chodí tam Petrov kamarát a tiež nejakí ďalší známi. Je to smutný príbeh,“ utrúsila výčapníčka z krčmy a zároveň stávkovej kancelárie.

Zavraždený muž nemal stálu prácu, no snažil sa aspoň čosi zarobiť ako aktivačný pracovník. Pre TV Markíza to potvrdil Štefan Kačír, zástupca starostu Prakoviec. "Roky rokúce pracoval pre obec. Nemali sme s ním žiadne problémy. Nebol to človek konfliktný, ale pracovitý,“ poznamenal.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba