Na problémovej Coburgovej ulici v Trnave sa bude opäť búrať

Trnava si objednala zbúranie ďalšieho domu na Coburgovej ulici, ktorá sa stala domovom neprispôsobivých obyvateľov.

25.07.2013 12:36
coburgova, trnava Foto: ,
Trnava si už dlhšie nevie dať s problémovými bytovkami na Coburgovej ulici.
debata (3)

Jeden 32-bytový dom dala radnica zbúrať v máji, oficiálnym dôvodom bola narušená statika. Vo štvrtok na zdemolovanie odovzdala dvojbytový dom, pretože jeho rekonštrukcia by sa neoplatila. Podľa hovorcu trnavskej radnice Pavla Tomašoviča sú oba byty po právnej stránke voľné.

Mesto malo pôvodne na Coburgovej ulici 112 bytov, po májovej asanácii ich zostalo 80. Ich nájomníci majú nedoplatky vo výške takmer 120-tisíc eur, v lokalite správca majetku mesta eviduje 54 exekúcií.

Mestské zastupiteľstvo v Trnave už v roku 2005 uložilo mestskému úradu úlohu znižovať podiel problémových obyvateľov na Coburgovej ulici, zareagovalo tak na petíciu nespokojných obyvateľov tejto časti mesta. Stovky obyvateľov sa aj vlani podpísali pod list primátorovi Vladimírovi Butkovi, v ktorom žiadali vysťahovanie neprispôsobivých za mesto. Títo ľudia podľa signatárov listu znemožňujú plnohodnotný život občanom, ktorí riadne platia dane a neporušujú zákony ani mestské nariadenia.

V závere minulého roka vznikla na radnici pracovná skupina na riešenie problematiky neprispôsobivých občanov, ktorá sa v tomto roku pretransformovala na riadnu komisiu mestského zastupiteľstva.

3 debata chyba