Cez víkend budú dopravné obmedzenia v Bratislave aj na diaľniciach

Na cestách v hlavnom meste budú počas víkendu viaceré dopravné obmedzenia. Počas júlových aj augustových víkendov v období od 20. júla do 8. septembra budú opravovať prekrytia na moste Lafranconi.

26.07.2013 13:19
most Lafranconi Foto:
Most Lafranconi
debata

„Z tohto dôvodu bude uzavretý ľavý jazdný pruh, premávka bude vedená v pravom jazdnom pruhu,“ upozornila bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Od dnešného večera až do pondelkového rána bude premávka úplne obmedzená na Dvojkrížnej ulici, kde plánujú opraviť povrch vozovky. Obchádzka je riadne vyznačená prenosným dopravným značením.

V rovnakom čase treba rátať aj s uzáverou Slovnaftskej ulice v úseku medzi vjazdmi do areálu rafinérie. „Premávka v tomto úseku bude obojsmerne vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu a usmernená svetelnou signalizáciou,“ dodala hovorkyňa. Pre opravu povrchu vozovky bude v rovnakom časovom období úplne uzavretá aj Račianska ulica v úseku od Pionierskej po Kominársku ulicu v smere do centra mesta. Aj v tomto prípade bude obchádzka riadne vyznačená cez ulice Pionierska a Kraskova.

Od 11. júna do konca septembra je čiastočne uzatvorená Ivanská cesta, kde stavajú dopravnú a technickú infraštruktúru. Na úrovni letiska sú uzavreté oba jazdné pruhy a obchádzka je riadne vyznačená prenosným dopravným značením. Od 20. júla až do 31. augusta opravujú obratisko električiek, takže je uzavretý ľavý jazdný pruh Ružinovskej ulice.

Počas júlových a augustových víkendov budú opravovať mostný záver na Prístavnom moste. „Z tohto dôvodu bude zúžený pravý jazdný pruh a uzavretý ľavý jazdný pruh zjazdovej vetvy z diaľnice D1 na Komárno v smere od Petržalky,“ dodala Považanová.

Uzávery budú na diaľniciach D1 a D2

Od piatku 26.7. od 10:00 do nedele 14:00 bude uzavretý pravý jazdný pruh diaľnice D1 v úseku 35,7 až 34,6 kilometra. Opravia tam vozovku, premávka v tomto úseku zostane vo zvyšných jazdných pruhoch. V nedeľu 28. júla bude v čase medzi 7:00 až 14:00 úplne uzatvorená diaľnica D2 v smere z Českej republiky do Bratislavy. Neprejazdný úsek na trase Kúty – Malacky budú vodiči môcť obísť po štátnej ceste I/2. Uzávera a obchádzka bude riadne vyznačená prenosným dopravným značením. Dôvodom uzávery je montáž rámových portálových konštrukcií na dotknutom úseku diaľnice. O neplánových dopravných obmedzeniach bude polícia včas informovať.

debata chyba
Viac na túto tému: #D1 #dopravné obmedzenia #uzávery #diaľnice #D2