Väčšia časť požiaru pri obci Zlaté Klasy je už pod kontrolou

Väčšia časť požiaru nelegálnej skládky pneumatík pri obci Zlaté Klasy v okrese Dunajská Streda je už pod kontrolou.

01.08.2013 09:47 , aktualizované: 17:41
hasič, požiar, hasiči, požiarnik, záchranár,... Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Plamene už hasiči uhasili, zameriavajú sa len na dymiace miesta, informoval Marián Hruška z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave. Pravdepodobne budú na mieste zasahovať do večerných hodín, no Hruška nevedel presne povedať, či skončia vo štvrtok alebo až v piatok. „Pracovníci z Kontrolného chemického laboratória Nitra nenamerali zvýšenú koncentráciu nebezpečných látok v ovzduší,“ informoval. Zároveň dodal, že obyvateľov požiar neohrozuje, nezranil sa nikto z obyvateľov ani z hasičov, ktorí zasahujú.

Požiar na nelegálnej skládke pri obci Zlaté Klasy v okrese Dunajská Streda už preveruje aj polícia. Ako ďalej informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, skládka začala horieť z doposiaľ presne nezistených príčin o 3:00. Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Ak v priebehu vyšetrovania vyjdú najavo nové skutočnosti, prípad môže byť prekvalifikovaný na iný trestný čin. V tomto štádiu vyšetrovania nie je možné podať bližšie informácie. Polícia v súvislosti s požiarom spomalila v tomto úseku cestnú dopravu.

Vo štvrtok ráno o 3:00 začala horieť nelegálna skládka pneumatík pri obci Zlaté Klasy v Dunajskostredskom okrese. Na mieste zasahujú príslušníci z hasičskej stanice v Šamoríne. Skládka má dĺžku 120 a šírku 60 metrov, jej výška bola asi osem metrov. Na požiarovisko povolali aj jednotky z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Dunajskej Strede, hasičov z Okresného riaditeľstva HaZZ v Galante a Pezinku aj posily hasičov zo Zlatých Klasov, Hubice a Štvrtka na Ostrove.

Veliteľ zásahu si už ráno vyžiadal k zásahu Kontrolné chemické laboratóriá Nitra. Jednotka po príchode na miesto začala s meraním koncentrácií nebezpečných látok v ovzduší. Ranné merania v obci Zlaté Klasy nezistili únik nebezpečných látok do ovzdušia a jednotka sa následne presunula na ďalšie merania do obce Hubice.

debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #požiar #Zlaté Klasy #skládka #pneumatiky