Vo vojenskom lese na Záhorí opäť horelo

V lesoch Vojenského obvodu Záhorie v piatok ráno opäť horelo, rezort obrany tam posilní kontrolu. Podľa predbežných informácií oheň zasiahol popadané konáre a uschnuté ihličie v polhektárovej oblasti 15-ročného porastu.

02.08.2013 12:01
debata

Keďže požiar zistili včas, zabránili jeho rozšíreniu na stromy. Škodu odhadujú na päťtisíc eur. Požiar pravdepodobne vznikol preto, že niekto nedodržal protipožiarne opatrenia a zákazy, ktoré súvisia so zvýšeným rizikom požiarov v letnom období. „Vzhľadom na to, že ide už o štvrtý požiar v danej lokalite v poslednom období, ministerstvo obrany zvýši kontrolu a hliadkovanie Vojenskej polície zamerané na dodržiavanie protipožiarnych opatrení vydaných hasičmi,“ uviedla hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Balleková.

Podľa nariadenia Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Malackách je od 22. júla až do odvolania v lesoch zakázané fajčiť alebo používať otvorený plameň, vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov a zakladať oheň. Plnenie týchto opatrení je povinný zabezpečiť vlastník, správca alebo ten, kto v lese hospodári.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #les #Záhorie #sucho