Na nádvorí Zichyho paláca sa večer začínajú televízne pondelky

Na nádvorí Zichyho paláca v Bratislave večer začnú ožívať televízne pondelky. Mestská časť Bratislava - Staré Mesto ich pripravila v rámci Staromestského letného festivalu, aby si tí skôr narodení mohli zaspomínať a tí mladší zasa bližšie spoznať, čím ich rodičia alebo starí rodičia žili v pondelok večer.

05.08.2013 10:03
debata (5)

„Pojem televízne pondelky rezonuje u niekoľkých generácií, s láskou na ne spomínajú najmä tí skôr narodení. Symbolizujú pôvodnú tvorbu a čas, keď k obrazovkám zasadli celé rodiny, aby si spoločne pozreli inscenáciu odohranú a odvysielanú v priamom prenose,“ vraví staromestský hovorca Tomáš Halán. Staré Mesto sa preto s pomocou archívu verejnoprávnej televízie rozhodlo tieto pondelky oživiť.

Na Ventúrskej ulici večer odštartujú prvý televízny pondelok. O 20.00 h tam začnú premietať televíznu adaptáciu divadelnej hry Stanislava Štepku pod názvom Ženské oddelenie. „Ide o príbeh troch žien, ktorých cesty sa zídu v nemocničnej izbe. Všetky vnímajú život ako dar, a nie ako nezmyselný trest,“ opisuje inscenáciu Halán. Tá je typická láskavým a ľudským humorom a pohľadom na svet Stanislava Štepku. Inscenáciu uvedie režisér Juraj Nvota.

Na budúci pondelok, 12. augusta, sa na rovnakom mieste a v rovnakom čase môžu návštevníci tešiť na tragikomédiu Dlhá cesta domov. Tú zase uvedie herečka Zuzana Mauréry. V pondelok 19. augusta na nádvorí premietnu komédiu, sfilmované bratislavské povesti pod názvom Čerti nespia, 26. augusta zase inscenáciu Modrá ruža a nakoniec 2. septembra komornú komédiu s názvom A čo ja, miláčik?.

Vstup na všetky premietania je bezplatný.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #festival #film #Zičiho palác #premietanie #Zichyho palác