Hasiči lokalizovali požiar v lese nad Betliarom

Počas štvrtkovej noci sa lesný požiar vo Volovoských vrchoch nad Betliarom podarilo dostať pod kontrolu a vo štvrtok ráno bol oheň opäť lokalizovaný.

08.08.2013 10:15 , aktualizované: 11:56
Betliar, požiar Foto: ,
Lesný požiar v ťažko prístupnom teréne nad Betliarom a Gemerskou Polomou.
debata

Informovala o tom predpoludním Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ. „Hasiči predpokladajú, že ak sa nezmenia poveternostné podmienky, požiar sa podarí uhasiť v najbližšej dobe,“ uviedla Farkasová.

Na mieste v týchto chvíľach zasahuje 44 profesionálnych hasičov, ktorí sa v pravidelných intervaloch pri hasení striedajú. Na pomoc prišlo 11 hasičov zo Záchrannej brigády v Humennom a 15 príslušníkov z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí Západ z Bratislavy. Na mieste je od stredy od 18-tej aj modul pozemného hasenia v lesnom teréne z Banskej Bystrice.

„Od skorého rána do 8:20 zasahoval tiež vrtuľník Leteckého útvaru ministerstva vnútra a vrtuľník ministerstva obrany. Na požiarisku pomáha aj 16 dobrovoľných hasičov zo Štítnika, Henckoviec a Dobšinej. Na mieste udalosti je 16 kusov hasičskej techniky. Vodu dopravujú kyvadlovo cisternami z miestneho jazierka.

V utorok 6. augusta 2013 po pol druhej popoludní bol ohlásený požiar v lese nad obcou Betliar, okres Rožňava. Príslušníci HaZZ spolu s dobrovoľnými hasičmi sa už viac ako 40 hodín snažia uhasiť požiar, ktorý sa v utorok o cca. 22:00 podarilo lokalizovať, avšak v stredu ráno sa dôsledkom silného vetra opäť rozhorel.

Počas posledných dvoch dní zasahovali na mieste profesionálni hasiči z Rožňavy, Košíc a ďalších okolitých hasičských staníc, ako aj modul pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí skupina Východ, vrtuľník Leteckého útvaru ministerstva vnútra, dva vrtuľníky ministerstva obrany a obecné hasičské zbory Gemerská Poloma, Betliar a Štítnik.

debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #požiar #les #Betliar