Kamenné námestie v Bratislave bude v sobotu príjemnejším miestom

Piknik, koncerty, hravé dielne pre deti aj detské divadlo a veľa ďalších podujatí bude na bratislavskom Kamennom námestí v sobotu 17. augusta. Program pripravila iniciatíva Námestie pre ľudí a občianske združenie Cyklokoalícia.

16.08.2013 11:51
Kamenné námestie Foto:
Piknik pod pavlovniou na Kamennom námestí
debata

Program na Kamennom námestí sa začína už o 14:00 piknikom. Od 15:00 sa začínajú pod vedením lektoriek hravé dielne pre deti. Od 16:00 bude detské divadlo a na záver podujatia od 18:00 koncerty, počas ktorých sa predstavia Martin Doman Bellcanto, Chick&Tin a Lavalier. Ako informovala koordinátorka iniciatívy Dominika Belanská, podujatie Leto s námestím má prispieť k zmene a oživeniu verejného priestoru Kamenného námestia v Bratislave.

„Aj v sobotu môžu ľudia na námestí zažiť veľa aktivít a zúčastniť sa na jeho premene na príjemnejšie miesto,“ doplnila Belanská.

zväčšiť
Leto s námestím, pozvánka

Iniciatíva Námestie pre ľudí zorganizovala v minulom roku sériu verejných diskusií a udalosť Deň pre námestie. Počas nich zozbierala cenné podnety a názory obyvateľov o ich predstave o súčasnej i budúcej podobe Kamenného námestia. V roku 2013 spolu s lokálnou komunitou a partnermi realizuje aktivity, ktoré pomáhajú Kamenné námestie približovať predstave ľudí o jeho adekvátnom využití a vzhľade. Aktivity projektu Leto s námestím organizuje počas letnej sezóny. Jeho súčasťou je napríklad akcia Adoptuj si kochlík!, ktorá umožnila obyvateľom vysadiť rastliny do opustených betónových kvetináčov, starať sa o ne počas leta a prispieť tak k zlepšeniu vzhľadu námestia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kamenné námestie #Leto s námestím #Námestie pre ľudí