Lekárku obžalovanú za smrť dieťaťa súd oslobodil

Detskú lekárku Evu Gajdošovú, ktorá mala byť podľa obžaloby zodpovedná za smrť 4-ročného chlapca, odvolací súd oslobodil.

19.08.2013 16:13
Renáta Hajasová Foto: ,
Matka Miška Renáta Hajasová po vynesení oslobodzujúceho rozsudku vyhlásila, že oslobodzujúci rozsudok nie je spravodlivosť.
debata (20)

Odvolací Krajský súd v Trenčíne sa nestotožnil s verdiktom okresného súdu, ktorý ju posielal na dva a pol roka do väzenia, ale rozhodol, že lekárka nespáchala trestný čin.

Pediatrička Eva Gajdošová sa súdneho pojednávania nezúčastnila. Súdu svoju neprítomnosť ospravedlnila tým, že pojednávanie negatívne vplýva na jej zdravotný stav, a súhlasila s tým, aby sa konanie uskutočnilo bez jej prítomnosti.

Renáta Hajasová, matka chlapca, čo zomrel krátko pred Vianocami v roku 2009, je stále presvedčená, že lekárka zavinila smrť jej dieťaťa, pretože podcenila jeho zdravotný stav a nevykonala všetky úkony potrebné na správne určenie choroby.

„Nemôžem tomu uveriť, neverím vlastným ušiam. To, že prišlo toľko lekárov na pojednávanie, považujem za ovplyvňovanie súdu. Podám dovolanie na Najvyšší súd, chcem, aby spravodlivosť zvíťazila, keď už nie táto svetská, tak tam hore,“ povedala Renáta Hajasová.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #detská lekárka #smrť dieťaťa