Bratislavský závod Volkswagen láka stále viac turistov

Bratislavský závod, ktorý sa rozkladá na rozlohe približne 160 futbalových ihrísk a má lanovku na prepravovanie automobilov, ktorá je svetovým unikátom, ponúka počas celého roka profesionálne exkurzie.

22.08.2013 10:00
Volkswagen, deň otvorených dverí Foto: ,
Minulý rok navštívilo závod vyše 10-tisíc ľudí.
debata (1)

Závod Volkswagen Slovakia, ktorý je jediný na svete, kde sa vyrábajú vozidlá piatich značiek pod jednou strechou, pozýva celý rok na prehliadky od pondelka do piatku v čase od 8.00 do 18.00, v slovenskom, nemeckom a anglickom jazyku.

V závode vás sprievodcovia prevedú obrovskými výrobnými halami, budete mať na dosah ruky najmodernejšiu techniku automobilového priemyslu a budete sa môcť pozrieť, ako prichádzajú na svet autá značiek Audi, Porsche, SEAT, ŠKODA a v neposlednom rade Volkswagen. Šanca, že ľudia uvidia na výrobnom páse dve rovnaké autá za sebou, je minimálna, keďže napríklad zo samotného Volkswagenu Touareg sa vyrába niekoľko tisíc variácií.

„Podľa skúseností z minulých rokov ľudí najviac zaujíma výroba hybridných áut, ktoré sa nevyrábajú nikde inde na svete, iba v Bratislave. V bratislavskom závode vyrábajú celkovo autá pre 148 krajín sveta,“ uviedol hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.

„Minulý rok navštívilo závod 10 600 ľudí, čo bol rekord od roku 2007, keď sa exkurzie začali konať. Do júla tohto roku navštívilo závod vyše 8-tisíc ľudí,“ pokračoval Machalík. Takže sa dá očakávať, že tento rok bude číslo ešte o niečo vyššie ako v roku 2012. Bratislavský závod Volkswagen láka aj zahraničných turistov z celého sveta. „V minulosti navštívili závod ľudia z Ruska, Argentíny, Číny a celkovo nás navštívili turisti zo 40. krajín sveta,“ uzavrel Machalík.

Podmienkou je zarezervovať si vopred termín prehliadky na čísle +421 6964 696­4 alebo mailom na adrese visit@volkswagen.sk. Na exkurziu môžete vziať deti staršie ako 12 rokov. Vstupné je 4 eurá pre dospelých a 2 eurá pre študentov a dôchodcov.

Zaujímavosti o bratislavskom závode Volkswagen Slovakia:

  • V závode pracuje takmer 1 000 robotov
  • Bratislavský závod sa rozkladá na rozlohe približne 160 futbalových ih­rísk
  • V závode sa vyrábajú automobily s možnosťou volantu na ľavu, aj pravú stranu.
  • Svetovým unikátom závodu je lanovka, ktorá prepravuje hotové vozidlá
  • V bratislavskom závode vyrábajú najväčšie modely koncernu Volkswagen – Volkswagen Touareg, Audi Q7, karosérie pre Porsche Cayenne aj najmenšie modely – Volkswagen up!, ŠKODA Citigo, SEAT mii
  • Volkswagen je tretím najväčším výrobcom automobilov na svete a najväčším výrobcom v Európe
  • Volkswagen vo svete zamestnáva 518 000 ľudí, z toho na Slovensku 9 400
  • Do koncernu Volkswagen patrí 12 značiek: Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Volkswagen úžitkové vozidlá, Scania a MAN.
Lanovka, ktorá prepravuje hotové vozidlá.
Lanovka, ktorá prepravuje hotové vozidlá.
+5Kompletovanie aut na páse.

Viac informácií získate na stránke www.volkswagen.sk alebo na tel. čísle +421 2 69643047 a mob. čísle +421 902 470 5­92. Volkswagen Slovakia a.s. sa nachádza v Bratislave v Devínskej Novej Vsi na ulici J. Jonáša 1.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Turistika #Volkswagen Slovakia #závod