Nové detské ihrisko v Snine za 12-tisíc eur zničili vandali

Mesto Snina od začiatku roka investovalo do výstavby detských ihrísk viac ako 61 700 eur. Za tieto peniaze vznikli nové ihriská pre menšie deti na Ulici 1. mája, na Komenského a Študentskej a ďalšie dve ihriská zamerané na streetbal na Sídlisku II, v medziblokovom priestore bytových domov a na Svätoplukovej ulici v časti Tabla.

08.09.2013 09:19
debata (7)

Ako informovala hovorkyňa sninskej radnice Eva Mihaliková, už po niekoľkých dňoch na Komenského ulici niektoré hracie prvky a detské hojdačky zničili vandali. Pri výstavbe detských ihrísk boli použité certifikované prvky v kombinácii drevo–plast. Na Komenského ulici vandali zničili takmer všetky umelohmotné prvky, plastové sedačky hojdačiek pre malé aj veľké deti, sklolaminátovú šmykľavku, ale aj lezeckú sieť. Výstavba tohto ihriska stála 11 895 eur.

„Snahou samosprávy je vybudovať na území mesta zariadenia pre voľnočasové aktivity detí a mládeže. Žiaľ, táto snaha vychádza mnohokrát nazmar, keď sa v priebehu niekoľkých dní vandali ‚postarajú‘ o znefunkčnenie týchto účelových zariadení,“ uviedla Mihaliková. Mesto dá opraviť zariadenia a zaplatí to z vlastných zdrojov. Hovorkyňa podotkla, že z pokladne mesta sa tým odčerpajú ďalšie finančné prostriedky, čo v konečnom dôsledku zaplatia všetci obyvatelia Sniny.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Snina #vandalizmus #detske ihrisko #vandali