Cestného piráta z Rakúska zastavil až 19. výstrel polície

Agresívneho vodiča z Rakúska prenasledovalo v pondelok v noci niekoľko policajných hliadok v Malackách, Stupave a v Bratislave. Pri jeho dolapení museli policajti použiť varovné výstrely i výstrely smerujúce do pneumatík unikajúceho auta.

09.09.2013 15:12
polícia, policajt, policajti Foto: ,
Ilustračné foto
debata (5)

„Incident sa začal približne jednu hodinu po polnoci, keď policajná hliadka v Malackách spozorovala motorové vozidlo zn. BMW, ktorého vodič ohrozoval agresívnou jazdou protiidúce autá,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Karina Považanová. Ako ďalej informovala, policajná hliadka sa preto rozhodla vozidlo zastaviť, no vodič na výzvy policajtov nereagoval a svojou bezohľadnou jazdou naďalej ohrozoval účastníkov cestnej premávky.

Policajti ho začali okamžite prenasledovať, no vodič nereagoval ani na opakované výzvy na zastavenie. Do prenasledovania sa postupne zapojili ďalšie policajné hliadky, naháňačka sa pritom presunula z Malaciek do Stupavy.

Vodič zrazil policajta na zem otvorenými dverami pri cúvaní

„Na Malackej ceste v Stupave policajti auto zablokovali a jeden z nich vyzval vodiča, aby sa vzdal polícii. Vodič však zaradil spiatočku, pričom dverami na vozidle zasiahol zakročujúceho policajta a zrazil ho tým na zem,“ opísala situáciu Považanová. Podľa jej slov vodič i napriek tomu pokračoval v cúvaní, narazil do policajného auta stojaceho za ním a ohrozil ďalšieho policajta.

Keďže muž začal unikať, policajti museli použiť najprv varovné výstrely a potom aj výstrely do zadných pneumatík vozidla, zastaviť unikajúce auto sa im však nepodarilo.

Nebezpečný vodič pokračoval v úniku cez Záhorskú Bystricu, Devínsku Novú Ves a diaľnicu D2 v smere na Českú republiku. Muži zákona opätovne pri jeho prenasledovaní použili 19 mierených výstrelov do zadných pneumatík. „Napriek tomu, že v dôsledku jedného z výstrelov sa na unikajúcom aute uvoľnila pravá zadná pneumatika, vodič sa naďalej snažil uniknúť. K prenasledovaniu sa následne pridali i ďalšie hliadky, ktoré unikajúce vozidlo napokon zablokovali na 43. kilometri diaľnice D2,“ vysvetlila policajná hovorkyňa.

Považanová uviedla, že aj po zastavení vozidla neprestal byť vodič agresívny a policajti ho museli spacifikovať za použitia donucovacích prostriedkov. „Ako sa ukázalo, vodičom unikajúceho vozidla bol 47-ročný občan Rakúskej republiky, ktorého policajti ihneď eskortovali na príslušné policajné oddelenie,“ oznámila Považanová a dodala, že vecou sa v súčasnosti zaoberá príslušné policajné oddelenie Okresného riaditeľstva PZ v Malackách.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #naháňačka #Malacky #Stupava #agresívny vodič