Poslanci opäť kritizovali primátora Krupiny, on odstúpiť nemieni

Aj napriek odhodlaniu časti poslaneckého zboru vyzvať krupinského primátora na odstúpenie, ostáva tento aj po stredajšom mestskom zastupiteľstve vo svojej funkcii.

11.09.2013 17:48
Krupina, mestské zastupiteľstvo Foto:
Mestské zastupiteľstvo v Krupine.
debata (24)

Niektorí poslanci mu totiž vyčítali slová, ktorými sa pred nedávnom podľa nich hrubým a dehonestujúcim spôsobom vyjadroval o občanoch židovského a rómskeho pôvodu.

Podľa nezávislého poslanca a v minulosti aj primátora Krupiny Jána Hambachera, Vazan si zrejme vôbec nie je vedomý, čo urobil a problém sa stále snaží bagatelizovať.

Ako povedal počas zastupiteľstva, on sám síce vie, že poslanci primátora nemôžu odvolať, ani nijako potrestať, „ale aspoň výzva na jeho odstúpenie musí zaznieť“.

Zároveň vyjadril roztrpčenie nad tým, že poslanci, ktorí najprv podpísali dokument, v ktorom vyjadrili svoje pobúrenie nad správaní primátora, dnes po niekoľkých dňoch zmenili svoje presvedčenie. „Poslanci buď strácajú súdnosť, alebo sa dali presvedčiť, že o nič nejde,“ konštatoval.

„Ja som sa už pre média raz vyjadril,“ povedal novinárom Vazan. „Svojim ospravedlnením považujem túto tému za uzatvorenú,“ poznamenal. Podľa neho časť poslancov bola aktivitou inej časti poslaneckého zboru zneužitá tým, že nešlo o poverenie viesť v ich mene tlačovú konferenciu, ktorú poslanec Hambacher nakoniec zorganizoval v Bratislave sám. „Nikto nedal žiadne poverenie, aby niekto viedol za nich tlačovú konferenciu,“ uviedol. Ako dodal, ani po dnešných invektívach niektorých poslancov zo svojho postu odstúpiť nemieni. „O mojom odstúpení môžu rozhodnúť len občania tohto mesta.“

24 debata chyba
Viac na túto tému: #primátor #krupina #Vazan