Rakúsko je proti výstavbe vodného diela Bratislava, tvrdí BSK

Bratislavský kraj víta nesúhlasný postoj Rakúska s výstavbou vodného diela Bratislava - Pečniansky les. "Výstavbu vodného diela vylučuje aj nový územný plán kraja, vďaka podpore z rakúskej strany sa môžeme spoľahnúť, že projekt bude nepriechodný," povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo (SDKÚ).

29.09.2013 17:02
Petržalka, Dunaj, Incheba, hrádza Foto: ,
Pečniansky les
debata (2)

Proti výstavbe vodného diela Bratislava – Pečniansky les sa rozbehla aj petícia. Doposiaľ ju podpísalo asi 1000 ľudí. Petičné hárky dostanú Bratislavčania do svojich schránok na začiatku októbra, informoval Róbert Sedlák z odboru komunikácie a propagácie BSK.

Nový územný plán Bratislavského kraja schválilo Zastupiteľstvo BSK 20. septembra. Na jeho tvorbe sa zúčastnili odborníci, samosprávy a tiež verejnosť. Tento územný plán vylučuje okrem výstavby vodného diela Bratislava Pečniansky les trasovanie ropovodu cez Žitný ostrov, podľa BSK výrazne zvyšuje ochranu vinohradov a tretia dráha letiska je v ňom schválená ako zámer s podmienkou súhlasného stanoviska Posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Frešo #vodné dielo #pečniansky les