Tragédiu vo Zvolenskej Slatine prešetruje polícia

Dvaja pracovníci sa v pondelok nadýchali jedovatých splodín v cisterne spoločnosti na spracovanie poľnohospodárskeho odpadu vo Zvolenskej Slatine v okrese Zvolen. Jeden z nich, 27-ročný muž, zahynul, druhý je už mimo ohrozenia života. Potvrdila to Marta Csergeová, hovorkyňa spoločnosti Agel, ktorá prevádzkuje zvolenskú nemocnicu.

02.10.2013 09:16
debata

Dvadsaťsedemročný muž, ktorý pracoval v spoločnosti SF Soepenberg, spol. s r. o., mal vyčistiť cisternu nákladného špeciálneho prívesu, ktorá mala byť prázdna. Po vlezení do nej sa nadýchal jedovatých splodín a zomrel. Ďalší pracovník sa jedovatých splodín nadýchal tiež a leží v nemocnici. Oboch z cisterny zachraňoval tretí kolega, ktorému sa nič nestalo.

Intoxikovaného pracovníka previezli do zvolenskej nemocnice. Nadýchal sa chemickej látky, ktorá je súčasťou priemyselných hnojív. Jeho život bol v ohrození a okamžite ho umiestnili na internom oddelení. V utorok už bol na tom zdravotne lepšie. „Stále zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti, no jeho stav je už stabilizovaný a je mimo ohrozenia života. Zatiaľ zostane v nemocnici na pozorovaní,“ konštatovala Csergeová.

„V súvislosti s udalosťou už bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti, za ktorých k tragédii došlo, ako aj presná príčina smrti mladého muža, je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Lekár, ktorý bol privolaný na miesto, nariadil vykonať súdnu pitvu,“ informovala krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Vašková. Spoločnosť zo Zvolenskej Slatiny, ktorá mužov zamestnávala, sa do ukončenia vyšetrovania nechce k prípadu vyjadrovať. Cez médiá prejavila ľútosť nad prípadom a úmrtím svojho pracovníka.

Mladý muž, ktorý pri čistení cisterny zahynul, žil v Lučatíne v okrese Banská Bystrica. Starosta obce so 640 obyvateľmi Marián Píši zdôraznil, že udalosť každého v obci zobrala tak ako každá smrť, ktorá postihne mladého človeka. Kedy bude termín pohrebu mladíka, nevedel povedať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #tragédia #Zvolenská Slatina