V Stupave sa začína festival Deň zelá

Slávnostné otvorenie 17. ročníka festivalu Deň zelá sa uskutoční v piatok o 17:00 na hlavnom pódiu pri Dome kultúry v Stupave. Ako informuje oficiálna internetová stránka Stupavy, pozvanie na slávnostné otvorenie prijal aj prezident Ivan Gašparovič.

04.10.2013 14:40
debata

Hovorkyňa Bratislavského kraja Iveta Tyšlerová uviedla, že zvolávačka na Deň zelá bude v piatok od 15:00, z voza ťahaného koňom po Hlavnej ulici budú ľuďom ponúkať ochutnávku kapusty. Pre návštevníkov pripravili organizátori trojdňový Stupavský jesenný jarmok, tanečné a hudobné vystúpenia, koncerty, súťaže vo varení kapustnice či o najväčšiu hlávku kapusty, výstavu dyňových strašidiel či remesiel a umenia. Celé podujatie slávnostne ukončia v nedeľu 6. októbra o 21:00 ohňostrojom.

Slávnosti kapusty – Deň zelá patria od roku 1996 medzi najväčšie festivaly na Záhorí a ich cieľom je zachovať tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty na našom území. „Veľká vďaka patrí všetkým pestovateľom, producentom kapusty, remeselníkom, umelcom, všetkým, ktorí sa podieľajú na zachovaní a rozvíjaní vzácnych tradícií stupavského, záhoráckeho i bratislavského regiónu a zvyšujú tak jeho atraktívnosť,“ povedal predseda Bratislavského kraja Pavol Frešo. Bližšie informácie o programe môžu ľudia nájsť na internetovej stránke www.mkic.sk. Partnermi podujatia sú Bratislavský kraj a Krajská organizácia cestovného ruchu Turizmus regiónu Bratislava.

Ako tiež informovala Tyšlerová, obyvatelia Bratislavského kraja môžu zažiť aj piknikovú atmosféru v sobotu 5. októbra od 13:00 do 18:00 pred Synagógou v Senci. Pre rodiny s deťmi pripravili divadlo Z kufra von s vystúpením Funkiez, prezentáciu galérie Synagóga a tiež rôzne hry pre deti, maľovanie na tvár či tvorivé dielne.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #zelenina #Stupava #Dni zelá #kapusta