Košická nemocnica má nový urgentný príjem

Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach má nový pavilón urgentného príjmu. Nová šesťposchodová budova tak nahradí doterajšie priestory, ktoré boli vybudované spolu s pavilónom starej časti nemocnice ešte v roku 1924.

06.11.2013 10:03
KOŠICE: Nový urgentný príjem Foto: ,
Nový pavilón urgentného príjmu otvorili včera v Košiciach.
debata (1)

Vtedy patril pavilón úrazovej chirurgie medzi najmodernejšie v Československu, dnes už však jeho parametre nestačia. Zatiaľ sa investovalo vyše 20 miliónov eur, momentálne vrcholia prípravy na montáž zdravotníckej techniky v hodnote zhruba 6 miliónov eur.

„Som veľmi rád, že môžeme skvalitniť zdravotnú starostlivosť pre pacientov našej nemocnice, čo bude v konečnom dôsledku znamenať obrovský prínos pre pacientov z celého východoslovenského regiónu, pretože sústredí traumatologickú starostlivosť na jednom mieste,“ zdôraznil riaditeľ Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Ladislav Rosocha.

Nová budova je na dvoch poschodiach prepojená so susedným chirurgickým monoblokom a je vybavená kvalitnou vzduchotechnikou a klimatizáciou. Spĺňa všetky najnovšie a najmodernejšie kritériá, ktoré sa vyžadujú. Podľa Rosochu ide o najmodernejšiu budovu svojho druhu nielen na Slovensku, ale zrejme aj v bývalom Československu.

Pred niekoľkými dňami podstúpil skúšku aj nový heliport, umiestnený na streche nového pavilónu. Vyskúšali funkčnosť zabezpečovacích a osvetľovacích zariadení a zmerali aj hluk pri prevádzke vrtuľníkov. Kompletne vybavený pavilón odovzdajú v marci alebo apríli budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #nemocnica #pavilón