Staromestské vianočné trhy majú svojich stánkarov

Staromestské vianočné trhy v Bratislave už majú svojich stánkarov. Vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí sa začnú 22. novembra a potrvajú do 23. decembra.

07.11.2013 11:14
Vianoce - trhy - Bratislava Foto:
Ilustračné foto
debata

Tradičné predvianočné občerstvenie, varené víno či darčeky nájdu návštevníci staromestských trhov v 34 stánkoch.

Do výberového konania na prenájom vianočných stánkov na Hviezdoslavovom námestí sa prihlásilo 69 uchádzačov. Súťažili o 34 stánkov, v 14 si budú môcť návštevníci pochutnať na cigánskej, lokšiach, varenom víne či vianočnom punči, dvadsiatka stánkov bude ponúkať medovinu, drevené hračky či iné výrobky z dreva.

V ponuke stánkov s darčekmi a suvenírmi budú aj pletené čiapky, rukavice či sviečky. Cena za prenájom stánku s občerstvením sa začínala na sume 200 eur na deň a za stánky s vianočnými darčekmi to bolo 30 eur na deň. Ako informovala hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová, najvyššia ponúknutá suma za stánok s vianočnými dobrotami bola 330 eur na deň, za stánok s darčekmi ponúkol úspešný uchádzač 35 eur.

Staromestské vianočné trhy sa začnú 22. novembra, keď na Hviezdoslavovom námestí rozsvietia vianočný stromček. Aj tento rok sa Staré Mesto pokúsi o zápis do knihy rekordov najväčším počtom rozsvietených prskaviek. Vlani sa návštevníkom trhov podarilo rozsvietiť 1 500 prskaviek a vytvorili tak nový slovenský rekord.

Vianočné trhy v Starom Meste budú mať aj tento rok charitatívny rozmer. Na Hviezdoslavovom námestí bude opäť fungovať stánok Punč pomoci. V tomto stánku s občerstvením dostane každý deň na dve hodiny priestor jedna charitatívna organizácia alebo nadácia, výťažok z predaja pôjde na ich činnosť.

Organizácie a nadácie prídu podporiť aj známe tváre a osobnosti z kultúry, športu či šoubiznisu, ktoré pomôžu s predajom. V minulosti v stánku Punč pomoci zbierali peniaze napríklad nadácie pomáhajúce hendikepovaným, deťom v núdzi či opusteným zvieratám. V roku 2011 sa na charitatívne účely podarilo v tomto stánku vyzbierať 3 500 eur, vlani ľudia prispeli sumou 8 339 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Staré mesto #vianočné trhy #stánok #punč