V 50 autobusoch MHD si môžu cestujúci stiahnuť a čítať e-knihy

Cestujúci v bratislavských autobusoch si môžu do konca novembra prečítať stovku najpredávanejších knižných bestsellerov a noviniek v elektronickej verzii.

18.11.2013 12:15
MHD, cestujuci, cestovanie, trolejbus Foto: ,
Ilustračné foto
debata

V 50 autobusoch, kde je možné pripojiť sa na internet, si môžu cestujúci za necelé dve eurá stiahnuť napríklad Inferno – Peklo od Dana Browna, Prízraky od Jo Nesboa alebo hororovú klasiku Carrie od Stephena Kinga. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová.

Akciu pripravilo mesto Bratislava spolu so spoločnosťou Wooky a Bigmedia. Do konca novembra vydavateľstvá Ikar, Evitapress, Noxi, Motýľ, Tatran či Marenčin PT ponúkajú v bratislavských autobusoch e-knihy za jednotnú cenu 1,90 eura. Medzi titulmi v elektronickej verzii je aj trilógia Hry o život, kniha Paula Hoffmana Ľavá ruka Boha, Čierna kniha katolíckej cirkvi, Rukopis z Akkry Paula Coelha či trilógia Millenium Stiega Larssona.

„Je to ďalší spôsob, ako zatraktívniť cestovanie v bratislavskej MHD a súčasne ideálna príležitosť doplniť si svoju virtuálnu knižnicu o skutočné bestsellery za ceny, aké čitatelia nikde inde nenájdu,“ vysvetľuje managing director Wooky Peter Bielčik.

Cestujúci v bratislavskej mestskej hromadnej doprave sa môžu bezplatne pripojiť na internet v 50 autobusoch, kde sú nainštalované obrazovky. Spustením wifi sa cestujúcim zobrazí domovská stránka s hlásením pokračovania na internet. Cestujúci sa tak pripojí na internet s rýchlosťou 1,5 megabitov za sekundu. Elektronické verzie kníh nájdu ľudia na stránke www.rajknih.sk/MHD, kde si môžu vybrať zo stovky titulov.

Zadarmo si môžu stiahnuť ukážku z vybraného titulu a rozhodnúť sa, či si e-knihu aj kúpia. Ak majú o elektronickú verziu záujem, cestujúci si môže elektronickú knihu stiahnuť za 1,90 eura a zaplatiť napríklad cez sms. „Za pár sekúnd máte e-knihu kúpenú, stiahnete si ju do bezplatnej čítačky Wooky a potom už môžete čítať aj mimo dosahu wifi – na čítanie stiahnutej e-knihy internetové pripojenie nepotrebujete,“ vysvetlila Rodinová.

debata chyba
Viac na túto tému: #MHD #Dopravný podnik Bratislava #e-kniha #cestujúci