Z mosta na rozostavanej diaľnici pri Dubnej Skale spadol muž

Na stavbe diaľničného mosta v lokalite Dubná Skala pri Vrútkach došlo v stredu ráno o 7.40 k nešťastiu.

04.12.2013 09:03 , aktualizované: 13:00
diaľnica, Dubná Skala Foto: ,
Na tomto úseku výstavby diaľnice pri Dubnej Skale došlo k nešťastiu, z mosta spadol muž, ktorý utrpel niekoľko zranení.
debata (5)

Po moste prechádzal 34-ročný Martin M. z okresu Svidník, ktorý sa mal oprieť o drevené debnenie, ktoré sa prelomilo a on potom spadol. Muža odviezli s viacnásobnými vážnymi zraneniami do Univerzitnej nemocnice v Martine. Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel spresnil, že muž utrpel zranenia ruky, nohy aj hlavy a do nemocnice ho odvážali, keď bol pri vedomí. Hovorkyňa nemocnice Katarína Kapustová potvrdila, že muž je hospitalizovaný na úrazovom oddelení Ortopedickej kliniky UNM.

Rozostavaná diaľnica je na pilieroch, má premosťovať cestu 1/18 medzi Žilinou a Martinom.

Diaľnicu od Dubnej Skaly po Turany stavia Váhostav, ale robotník nie je jeho zamestnancom, pracuje pre dodávateľskú firmu. „Pracovník dodávateľskej firmy stúpil na debniace krídlo mostovky, ktoré bolo mimo vymedzený pracovný priestor. Debnenie sa prevrátilo a pracovník spadol z výšky približne 10 metrov,“ informoval Tomáš Halán, hovorca Váhostavu.

Tragická udalosť sa stala takmer po roku po nešťastí pri obci Kurimany v okrese Levoča, kde sa zrútil betónový most vo výstavbe nad diaľnicou D1 v úseku Jánovce – Jablonov a o život prišli štyria robotníci.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #Most #Dubná Skala